Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Εκατό νέες βάσεις θα κατασκευαστούν στην αχανή Ρωσία! / Με Iskander-M όλες οι ταξιαρχίες μέχρι το 2018.

Φρενίτιδα αναδιοργάνωσης των ενόπλων δυνάμεων επικρατεί στη Ρωσία, με... τις αλλαγές να προωθούνται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ δεν περιορίζονται μόνο στην ανανέωση των οπλικών συστημάτων που αξιοποιούν επιχειρησιακά και θα αγγίξουν το 75% του συνόλου, με συνολικές δαπάνες για εξοπλισμούς μέχρι το 2020 που θα φθάσουν τα 730 δισεκατομμύρια δολάρια.
Όπως έγινε γνωστό, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει εγκρίνει τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων για τους τρεις κλάδους των ενόπλων δυνάμεων (στρατός, ναυτικό, αεροπορία) με τον συνολικό αριθμό των αποφασισμένων έργων να φτάνει τα εκατό! Πρόκειται για υποδομές, στρατιωτικές βάσεις – στρατόπεδα, εγκαταστάσεις συντήρησης, εφοδιασμού – αποθήκευσης κ.λπ.
Επίσης, μέχρι το 2016 θα έχουν ιδρυθεί 316 νέες τοπικές φρουρές σε περιοχές της χώρας και μέχρι το 2020 θα αυξηθούν στις 495! Τις ανακοινώσεις έκανε ο ίδιος ο αρχηγός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Βαλερί Γερασίμοβ.

—————————————————————————————–
Πολύ μεγάλη θα είναι η ενίσχυση των ταξιαρχιών πυραυλικών συστημάτων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων μετά το 2018, αφού τη χρονιά αυτή θα ολοκληρωθεί ο εξοπλισμός του με το υποστρατηγικό βαλλιστικό πυραυλικό σύστημα Iskander-M.
Πρόκειται για ένα σύστημα με εμβέλεια 280 χιλιομέτρων περίπου, το οποίο φαίνεται ότι πλέον μόνο στο όνομα είναι «βαλλιστικό», δηλαδή εκτελεί βαλλιστική τροχιά… Σε μια προσπάθεια να γίνει ακόμα και αδύνατη η αναχαίτιση των πυραύλων του συστήματος, η τροχιά που θα διαγράφουν δεν θα είναι σταθερή, ώστε τα αντιβαλλιστικά συστήματα που λειτουργούν με βάση τον υπολογισμό αυτή της τροχιάς στο πλαίσιο της απόπειρας αναχαίτισης του πυραύλου να δυσκολεύονται πολύ να λειτουργήσουν αποτελεσματικά. Ο χειριστής θα έχει τη δυνατότητα να κατευθύνει διαφορετικά τον πύραυλο στον στόχο.
Τις ανακοινώσεις έκανε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ ο υπουργός, Σεργκέι Σοϊγκού, επισκέφθηκε πυραυλική ταξιαρχία στην περιοχή Αστραχάν που παρέλαβε την αναβαθμισμένη έκδοση των Iskander-M και δήλωσε ότι είναι απλώς το καλύτερο στον κόσμο στην κατηγορία του.
Υπενθυμίζεται, ότι η Ρωσία είχε απειλήσει να τοποθετήσει το σύστημα στον θύλακα του Καλίνινγκραντ, εάν η Δύση (βλ. ΗΠΑ) επέμενε στα σχέδια για το σύστημα πυραυλικής άμυνας με δύο κρίσιμες βάσεις την Ανατολική Ευρώπη, στην Πολωνία και την Τσεχία…

http://www.defence-point.gr/news/
http://national-pride.org/2013/06/29

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...