Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Στα πρόθυρα διπλωματικού επεισοδίου Ουάσινγκτον - Μόσχα.

Στα πρόθυρα διπλωματικού επεισοδίου βρίσκονται Ουάσινγκτον και Μόσχα με αφορμή την «εξαφάνιση» του... Έντουαρντ Σνόουντεν, του πρώην πράκτορα της CIA που αποκάλυψε το πρόγραμμα παρακολουθήσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, είπε ότι θα ήταν «ιδιαίτερα ανησυχητικό» αν η Ρωσία ή το Χονγκ Κονγκ γνώριζαν τα σχέδια του Σνόουντεν να πετάξει σε άλλη χώρα προς αναζήτηση ασύλου και του επέτρεψαν να φύγει.

Μάλιστα, ο Κέρι σημείωσε με νόημα ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Αμερική έχει παραδώσει στη Ρωσία επτά φυλακισμένους, έπειτα από αιτήματα της Μόσχας, δείχνοντας φανερά την ενόχλησή του για τον χειρισμό της υπόθεσης Σνόουντεν από τις ρωσικές αρχές.


Τέλος, αποκάλεσε τον 29χρονο «εγκληματία» και με ειρωνική διάθεση, σχολίασε την επιλογή του να καταφύγει στην Κίνα και την Ρωσία, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε  με τις αποκαλύψεις του.

«Αναρωτιέμαι αν επέλεξε αυτές τις δύο χώρες επειδή είναι “προπύργια” της ελευθερίας του Διαδικτύου», σημείωσε ο Κέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


http://www.protothema.gr
http://www.geopolitics.com.gr/2013/06/blog-post_24.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...