Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Πούτιν: «Το 80% των μελών της πρώτης σοβιετικής κυβέρνησης ήταν Εβραίοι»

Jewish Telegraphic Agency (JTA) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι τουλάχιστον το 80 τοις εκατό των μελών της πρώτης σοβιετικής κυβέρνησης ήταν Εβραίοι. 


"Σκέφτηκα κάτι μόλις τώρα: Η απόφαση για την εθνικοποίηση αυτής της βιβλιοθήκης έγινε από την πρώτη σοβιετική κυβέρνηση, η σύνθεση της οποίας ήταν 80-85 τοις εκατό εβραϊκή», δήλωσε ο Πούτιν στις 13 Ιουνίου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο «Εβραϊκό Μουσείο και Κέντρο Ανοχής» της Μόσχας.
Ο Πούτιν αναφερόταν στη βιβλιοθήκη του ραβίνου Joseph I. Schneerson, του αποθανόντα ηγέτη του κινήματος Chabad-Lubavitch. Τα βιβλία, τα οποία διεκδικούνται από αντιπροσώπους της Χαμπάντ στις Ηνωμένες Πολιτείες, άρχισαν να μεταφέρονται στο Μουσείο στη Μόσχα αυτό το μήνα.

Σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή της ομιλίας του Πούτιν στο Μουσείο, ο Ρώσος πρόεδρος προχώρησε και είπε ότι οι πολιτικοί στην κυρίως εβραϊκή σοβιετική κυβέρνηση «καθοδηγούνταν από ψευδείς ιδεολογικούς λόγους και υποστήριζαν την σύλληψη και την καταπίεση Εβραίων, Ρώσων Ορθόδοξων Χριστιανών, Μουσουλμάνων και μελών άλλων θρησκειών. Τους έβαζαν όλους στην ίδια κατηγορία.

"Ευτυχώς, αυτά τα ιδεολογικά γυαλιά και οι ελαττωματικές ιδεολογικές αντιλήψεις κατέρρευσαν. Και σήμερα, επιστρέφουμε ουσιαστικά αυτά τα βιβλία στην εβραϊκή κοινότητα με ένα ευτυχισμένο χαμόγελο. "

Ευρέως θεωρείται ότι η πρώτη σοβιετική κυβέρνηση, το Συμβούλιο των Επιτρόπων του Λαού ιδρύθηκε το 1917 και αποτελείτο από 16 ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Βλαντιμίρ Λένιν, του επικεφαλής εξωτερικών σχέσεων Λέον Τρότσκι και του Ιωσήφ Στάλιν, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Λαϊκής Επιτροπής των εθνοτήτων.

Το ότι ο Πούτιν συμπερέλαβε και τους Εβραίους στην καταπίεση από τους κομμουνιστές Εβραίους, προφανώς το έκανε προκειμένου να μην συγκεντρώσει επάνω του πυρά και στοχοποιηθεί ως «αντισημίτης».

Στην πραγματικότητα, η εβραϊκή κυβέρνηση των Μπολσεβίκων εδίωξε ανελέητα τους Χριστιανούς, - ειδικά αυτούς - και προστάτευσε τους Εβραίους. [Διάβασε: Γιατί στην Οκτωβριανή Επανάσταση οι Μπολσεβίκοι κατεδάφισαν τις Εκκλησίες αλλά δεν πείραξαν τις Συναγωγές;]
Επιπλέον, ο «αντισημιτισμός» έγινε παράνομος και τιμωρείτο με θάνατο, και η μόνη φορά που η φωνή του Λένιν έχει καταγραφεί ποτέ ήταν όταν έκανε μια ευρέως διαδεδομένη ομιλία κατά του αντισημιτισμού που τον θεωρούσε «αντεπαναστατικό». ["Ο εβραϊκός λαός δε θα ξεχάσει ποτέ ότι η Σοβιετική Ένωση ήταν η ΠΡΩΤΗ χώρα - και ακόμα η ΜΟΝΗ χώρα στον κόσμο - στην οποίο ο αντισημιτισμός είναι έγκλημα". - "The Jewish Voice", Nέα Υόρκη, Ιανουάριος 1942].
Παρακάτω αφίσα "κατά του αντισημιτισμού" της σοβιετικής εποχής. Δείτε το βίντεο με τον Λένιν στο τέλος.
Επιπλέον, η πρώιμη σοβιετική κυβέρνηση έδωσε στην πραγματικότητα ειδικά προνόμια για τους Εβραίους, τα οποία περιελάμβαναν τη δημιουργία μιας ξεχωριστής πατρίδας που προοριζόταν μόνο για τους Εβραίους, που ονομαζόταν Εβραϊκή Αυτόνομη Περιφέρεια, (Евре́йская автоно́мная о́бласть) και βρίσκεται στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Οι Μπολσεβίκοι ίδρυσαν την αυτόνομη Περιφέρεια το 1934 για να παρέχουν στον εβραϊκό πληθυσμό της Σοβιετικής Ένωσης μια μεγάλη περιοχή για να συνεχίσουν την ανάπτυξη της εβραϊκής κουλτούρας. Σύμφωνα με την απογραφή του πληθυσμού του 1939, 17.695 Εβραίοι ζούσαν στην περιοχή (16% του συνολικού πληθυσμού). Ο εβραϊκός πληθυσμός κορυφώθηκε το 1948 σε περίπου 30.000, περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού της περιοχής. Σήμερα κατοικούν 1.620 άνθρωποι εβραϊκής καταγωγής, περίπου το 1% του πληθυσμού της περιοχής

Όμως, το σιωνιστικό κίνημα είχε λάβει απόφαση υπέρ της δημιουργίας μιας εβραϊκής πατρίδας στην Παλαιστίνη - με εκδίωξη των Παλαιστινίων - και η Εβραϊκή Αυτόνομη Περιφέρεια άρχισε αργά και σταθερά να αδειάζει από Εβραίους κατοίκους.


Υπήρχαν βέβαια και οι Yevsektsiya, τα εβραϊκά τμήματα του σοβιετικού κομμουνιστικού κόμματος. Τα τμήματα αυτά δημιουργήθηκαν το φθινόπωρο του 1918 με τη συγκατάθεση του Λένιν για να μεταφερθεί η κομμουνιστική επανάσταση στις εβραϊκές μάζες. Η αποστολή αυτών των τμημάτων που αποτελούντο από Εβραίους, ήταν η καταστροφή της παραδοσιακής εβραϊκής ζωής, της εβραϊκής κουλτούρας και της ιουδαϊκής θρησκευτικής ζωής. Διαλύθηκαν το 1929.



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (κι εδώ)
http://redskywarning.blogspot.gr/2013/06/80.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...