Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

“Κλειδώνει” στα στρατόπεδα το στρατό ο Ερντογάν

saldirdi_68607_b-474x316

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ  Tις ”νομιμοφανείς” τρύπες  μέσα από τις οποίες ο τουρκικός στρατός – το ένοπλο τμήμα του ”βαθέως κράτους” της Τουρκίας-  παρενέβαινε στην πολιτική ζωή του τόπου με πραξικοπήματα- βελούδινα ή …
κανονικά –  δημόσιες παραινέσεις, έγγραφα κλπ κλείνει με αλλαγές νόμων η Άγκυρα.
«Κάνουμε ξανά τον ορισμό των καθηκόντων των ενόπλων δυνάμεων, για να μη βρει κανένας το δικαίωμα στον εαυτό του να ανατρέψει την κυβέρνηση, διαλύσει τη βουλή ή να κάνει πραξικόπημα ή κάτι άλλο που θα ονομάσετε εσείς, στηριζόμενος στο καθήκον προστασίας και διαφύλαξης της Δημοκρατίας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ.Μπ. Αριντς ( Bülent Arınç) σχετικά με την τροποποίηση που θα γίνει στη νομοθεσία που ρυθμίζει τις υπηρεσίες και καθήκοντα των ενόπλων δυνάμεων στο εσωτερικό.
Νέα περιγραφή καθηκόντων

Ο κ. Arınç απαντώντας στη σχετική ερώτηση σε εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού, ανέφερε πως περιγράφουν εκ νέου τα καθήκοντα των ενόπλων δυνάμεων σε ότι αφορά τις υπηρεσίες τους στο εσωτερικό, όπως έχει οριστεί με το Σύνταγμα.

Και ξεκαθάρισε με ευθύ τρόπο: «Τα μέλη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν μπορεί να έχουν πολιτικές δραστηριότητες. Αυτό ισχύει και για τις δηλώσεις και για τις συμπεριφορές. Δηλαδή δεν είναι δυνατόν πια να προβούν σε πολιτική δραστηριότητα οι ένοπλες δυνάμεις στην Τουρκία για οποιοδήποτε θέμα που είναι υπό την αρμοδιότητα της πολιτικής βούλησης, της κυβέρνησης και αυτών που διοικούν τη χώρα» υπογράμμισε ο κ. Arınç. <<Στους στρατώνες>>
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης τόνισε επίσης ότι με τη συγκεκριμένη τροποποίηση των νόμων και των κανονισμών θα αποτραπούν πρωτοβουλίες όπως η επιστολή που είχε σταλεί στις 27 Απριλίου ή παρόμοια ανακοινωθέν και υπομνήματα.
Πολλές από τις εκροπές στηρίζονταν επίσης στο λεγόμενο Κόκκινο Βιβλίο που και αυτό έχει τροποποιηθεί από την κυβέρνηση Ερντογάν, που έχει κάνει πολλά βήματα για να βάλει τους στρατιωτικούς στους στρατώνες και μόνο.

onalert.gr

http://national-pride.org

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...