Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Άνοιξε κατάστημα της Σαηεντολογίας στην Αθήνα


Η αίρεση της Σαηεντολογίας άνοιξε κατάστημα στην Αθήνα επί της οδού Ασκληπιού στο κέντρο της Αθήνας.
Όπως αναφέρει ο ιστότοπος greekcitytimes.com θα βρεθείτε σε ένα φωτισμένο χώρο που με την πρώτη ματιά φαίνεται σαν ένα κατάστημα κάποιου είδους. Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά θα δείτε την ταμπέλα της «Σαηεντολογίας» . Δύο εκπρόσωποι στέκονται έξω και ψαρεύουν τους περαστικούς εάν θα ήθελαν να «δοκιμάσουν ένα τεστ άγχους».

Η τοποθεσία βρίσκεται κοντά στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, ένα ιδανικό σημείο για να ψαρέψουν στα δίχτυα τους χιλιάδες ανθρώπων που αναζητούν απαντήσεις για τη ζωή τους.

Με τον όρο "Εκκλησία" της Σαηεντολογίας αναφερόμαστε σε κάθε θρησκευτική οργάνωση που είναι αφιερωμένη στην εφαρμογή και προώθηση των πρακτικών της αίρεσης της Σαηεντολογίας. Η πρώτη αιρετική "εκκλησία" ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 1953 από τον ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ και συνεργάτες του.

Μετά από δεκαετίες προσπαθειών και ερευνών της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του κράτους, το καθεστώς της Σαηεντολογίας ως θρησκείας απορρίφθηκε επισήμως και νομίμως τον Δεκέμβριο του 1995.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία δηλώνει τα εξής: «Σύμφωνα με τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, η Σαηεντολογία είναι« ένας οργανισμός με ολοκληρωτικές δομές και τάσεις, που ουσιαστικά περιφρονεί το πρόσωπο ».

Αναλυτικά έχει τοποθετηθεί η Μητρόπολη Γλυφάδας . Διαβάστε σχετικά εδώ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...