Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Ratnik: Αυτός είναι ο Ρώσος επίλεκτος στρατιώτης του μέλλοντος - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Σίγουρα μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την Συνθήκη για τα Πυρηνικά INF, ανάμεσα στην Ρωσία και τις ΗΠΑ, οι δύο πλευρές έχουν “περάσει” σε μια άλλη φάση εξοπλιστικών προγραμμάτων
που έχει επικεντρωθεί σε πυρηνικά συστήματα αλλά και σε διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, ανεβάζοντας “κατακόρυφα” την ένταση.
Ωστόσο, δύο δυνάμεις σαν κι αυτές, δεν μπορούν να περιοριστούν μόνο σε στρατηγικά όπλα αλλά είναι απαραίτητο να δώσουν έμφαση και στο τακτικό πεδίο, αυτός της μάχης. Έτσι, οι Ρώσοι στόχευσαν στην δημιουργία του Ρώσου στρατιώτη που θα κυριαρχεί στο πεδίο της μάχης του μέλλοντος.

Ειδικότερα, οι ξένοι πελάτες εξέφρασαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον στρατιωτικό τακτικό εξοπλισμό μάχης Ratnik, αλλά και τα μεμονωμένα εξαρτήματά του, δήλωσε ο επικεφαλής της Rostec Corporation, Σεργκέι Τσεμέζοφ, στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Στην ημερήσια διάταξη υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες εξαρτημάτων και υλικών που προορίζονται για εξαγωγή στη διεθνή αγορά, ενώ οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη με χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής, με την συνολική αξία των εμπορικών προτάσεων από τους ξένους πελάτες να υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια δολάρια», προσέθεσε ο ίδιος στη συνέχεια.



Όσον αφορά τον τακτικό εξοπλισμό νέας γενιάς Ratnik έχει επανειλημμένα αποδείξει την ποιότητά του στη Ρωσία και σε άλλες χώρες, καθώς αρκετοί ξένοι πελάτες ήθελαν να έχουν την πλήρη σειρά του εξοπλισμού, ενώ άλλοι, μόνο μεμονωμένα εξαρτήματά τους, όπως τα αλεξίσφαιρα γιλέκα, τα κράνη, τα σακίδια, τα τακτικά μαχαίρια μάχης, τα γιλέκα γενικής χρήσης και άλλα, όπως επιβεβαίωσε και το υψηλόβαθμο στέλεχος της Rostec.

Πριν από λίγες ημέρες η Rostec παρουσίασε στην Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Υλικού IDEX – 2019 στο Άμπου Ντάμπι, το εύρος του τακτικού εξοπλισμού Ratnik, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί και δοκιμαστεί επιτυχώς στην Συρία.



Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί σήμερα την στρατιωτική στολή Ratnik δεύτερης γενιάς και σύμφωνα με πληροφορίες όσο καιρό έχει χρησιμοποιηθεί από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, εχθρικά πυρά δεν έχουν διαπεράσει την θωράκιση σώματος που προσφέρει.

Η σειρά τακτικού εξοπλισμού Ratnik θα προχωρήσει σύντομα στην ενσωμάτωση νέων στοιχείων που αναπτύσσονται για την στρατιωτική στολή Ratnik τρίτης γενιάς, όπως ιατρικοί αισθητήρες, ειδικά υποδήματα ανθεκτικά στα ναρκοπέδια και ηλεκτρονικό προστατευτικό κάλυμμα που επιτρέπει στον στρατιώτη να στοχεύει και να πυροβολεί γύρω από γωνίες, ενώ υπολογίζεται πως θα είναι τέσσερα κιλά πιο ελαφριά από το Ratnik δεύτερης γενιάς, αλλά θα παρέχει τον ίδιο βαθμό προστασίας. Δείτε βίντεο:


Πηγή: TASS
http://www.onalert.gr/stories/ratnik-autos-einai-o-rwsos-epilektos-stratiwtis-toy-mellontos/76891

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...