Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Σε πανικό η ΜΙΤ για αυτό που έρχεται στην Τουρκία


Μεγάλη αίσθηση έκανε μια αιφνιδιαστική παρέμβαση του για πολλούς πανίσχυρου αρχηγού της μυστικής υπηρεσίας της Τουρκίας, της ΜΙΤ, του Hakan Fıdan, ο οποίος ουσιαστικά προειδοποίησε την τουρκική κυβέρνησης να είναι έτοιμη για επερχόμενες μεγάλες κρίσεις στην ευρύτερη περιοχή, με ανεξέλεγκτες συνέπειες ακόμα και για την σταθερότητα της ίδιας της Τουρκίας.
Συγκεκριμένα ο αρχηγός της ΜΙΤ, που μια φορά την εβδομάδα έχει τακτική συνάντηση κεκλισμένων των θυρών με τον Ερντογάν, σε μια τελετή σε ένα πανεπιστήμιο της Άγκυρας παρουσία ακαδημαϊκών και σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του, ανέφερε ότι η ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται η Τουρκία κυριολεκτικά φλέγεται και ότι αναμένονται σημαντικότατες εξελίξεις για τις οποίες η Τουρκιά θα πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.

Ο Fıdan αναφέρθηκε ακόμα και στον κίνδυνο της τρομοκρατίας, (ΡΚΚ), για την εσωτερική σταθερότητα, ενώ επεσήμανε της γεωστρατηγικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τόνισε τον σημαντικό παράγοντα της ασφάλειας που θα πρέπει να εξασφαλίσει η Τουρκία. Οι εξωτερικές και οι εσωτερικές απειλές, σύμφωνα με τον αρχηγό της ΜΙΤ, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν το ταχύτερο δυνατό και με αποτελεσματικά μέτρα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

nikosxeiladakis.gr
thesecretrealtruth.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...