Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Όλα έτοιμα για το τέλος της Αμερικής. Το πρώτο βίντεο του ρωσικού υποβρύχιου Ποσειδώνα στο πεδίο δοκιμής, που κυκλοφόρησε από το Υπουργείο Άμυνας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κυκλοφόρησε το πρώτο βίντεο που δείχνει μια υποβρύχια «δοκιμή πεδίου» του Ποσειδώνα, ένα τεράστιο ρομποτικό πυρηνικό μίνι υποβρύχιο με μικροσκοπικό πυρηνικό αντιδραστήρα.

Η στρατηγική τορπίλλη ,τοποθετήθηκε μέσα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο μεταφοράς, το οποίο μιμείται τον αποθηκευτικό χώρο ενός πραγματικού υποβρυχίου μητρικού σκάφους στον Ποσειδώνα. Το όπλο στη συνέχεια αναπτύσσεται έξω από το δοχείο του υποβρύχιου.

via GIPHY
 
Ο Ποσειδώνας, γνωστός προηγουμένως με το κωδικό του όνομα Status-6, αποτελεί μέρος της μελλοντικής στρατηγικής πυρηνικής αποτροπής της Ρωσίας. Ο πύραυλος προορίζεται να μεταφερθεί από ένα κανονικό επανδρωμένο υποβρύχιο και να αναπτυχθεί όταν είναι απαραίτητο.

Το όπλο χρησιμοποιεί τον μίνι πυρηνικό του αντιδραστήρα για να προσεγγίσει αργά το εχθρικό έδαφος σε χαμηλή ταχύτητα.Μόλις επιτύχει, μπορεί να εκραγεί το πυρηνικό ωφέλιμο φορτίο, καταστρέφοντας ένα πολύτιμο εχθρικό ενεργητικό όπως μια ναυτική βάση ή μια ομάδα αεροσκαφών.


Η Ρωσία δημοσίως αναγνώρισε την ανάπτυξη του οπλικού συστήματος το περασμένο έτος, όταν ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε εργασίες για πολλά στρατηγικά συστήματα όπλων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των προσπαθειών των ΗΠΑ να υπονομεύσουν τη ρωσική πυρηνική αποτρεπτική ικανότητα.
Το βίντεο που κυκλοφόρησε την Τετάρτη δείχνει για πρώτη φορά το σύστημα Poseidon κάτω από το νερό. Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λεγόμενη φάση «δοκιμής πεδίου» του οπλικού συστήματος. Το πρώτο τέτοιο τμήμα θα είναι έτοιμο για υπηρεσία φέτος, σύμφωνα με τον Πούτιν. 


https://www.rt.com/russia/451986-poseidon-underwater-test-video/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com
https://corfiatiko.blogspot.com/2019/02/blog-post_725.html 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...