Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Η κορβέτα Karakurt είναι το νέο φονικό όπλο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού

Λίγους μήνες μετά το τρομερό επεισόδιο στα Στενά τους Κερτς και την σύγκρουση Ρωσίας και Ουκρανίας που παρέσυρε τόσο τις ευρωπαϊκές δυνάμεις αλλά και τις ΗΠΑ και την Τουρκία στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κρίσης, υπενθύμισε στη Μόσχα την ανάγκη για ισχυρές ναυτικές δυνάμεις.
Ωστόσο το Κρεμλίνο είχε μεριμνήσει για αυτό καθώς τα εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν δρομολογηθεί για την ενίσχυση των δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, “είδαν” τη νέα υπερσύγχρονη και φονική κορβέτα τους να καθελκύεται.
Ποια τα χαρακτηριστικά της και πως σκοπεύουν οι Ρώσοι να “ξεφύγουν” στην κυριαρχία των θαλασσών με τα νέα αυτά πολεμικά πλοία.



Ειδικότερα, καθελκύστηκε η νέα κορβέτα κατηγορίας Karakurt ονόματι “Tucha” του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, στο ναυπηγείο Zelenodolsk στην περιοχή του Βόλγα σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Σώματος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

"Η τελευταία κορβέτα κατηγορίας Project-22800 εντάχθηκε στο οπλοστάσιο του Πολεμικού Ναυτικού, έπειτα από την παράδοσή του στο Σώμα από το Ναυπηγείο Zelenodolsk, ενώ με εντολή του Ναυτικού Διοικητή Ναυάρχου Vladimir Korolyov, το πολεμικό πλοίο έχει ονομαστεί Tucha", δήλωσε ο Igor Dygalo.

Η κορβέτα κατηγορίας Karakurt είναι προϊόν της σειριακής παραγωγής των μικρών αυτών πολεμικών πλοίων με τρομερά πυραυλικά συστήματα, που έχει ξεκινήσει για τον εξοπλισμό και την ενίσχυση των δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού.

"Μαζί με την κατασκευή κορβετών τέτοιας κατηγορίας για το ρωσικό ΠΝ, έχει δρομολογηθεί και η κατασκευή περαιτέρω πλοίων επιφανείας με μεγαλύτερο εκτόπισμα για το άμεσο μέλλον", ανέφερε ο Υποναύαρχος Vladimir Tryapichnikov στη τελετή καθέλκυσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό θα συνεχίσει τις επισκευές και την αναβάθμιση των πολεμικών πλοίων μεγάλου εκτοπίσματος που λειτουργούν αυτή την στιγμή, ενώ αυτό το έργο θα βοηθήσει στη διατήρηση του δυναμικού των πλοίων επιφανείας του Ναυτικού στο απαιτούμενο επίπεδο».



Οι κορβέτες κατηγορίας Karakurt ή αλλιώς “Project-22800” είναι μια σειρά πολεμικών πλοίων αμιγώς ρωσικής κατασκευής, που διαθέτουν πολλαπλά πυραυλικά συστήματα αλλά και πυροβόλα, με εκτόπισμα περίπου 800 τόνους και δυνατότητα ανάπτυξης ταχύτητας άνω των 30 κόμβων.

Συγκεκριμένα, οι κορβέτες κατηγορίας Karakurt είναι εξοπλισμένες με βλήματα Kalibr ή Oniks και συνολικά το πρόγραμμα προβλέπει την κατασκευή περίπου 18 πολεμικών πλοίων για τις ανάγκες του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.






http://www.onalert.gr/stories/karakurt-kathelkustike-i-proigmeni-kai-foniki-korbetta-tou-polemikou-nautikou-tis-rwsias/77074

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...