Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ! 22 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Σύμπτωση το ένα, σύμπτωση το άλλο… Πολλές είναι οι συμπτώσεις που έχουν μαζευτεί αλλά και ως γνωστόν σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει πλέον να είναι σύμπτωση.
Σήμερα λοιπόν σας αποκαλύπτουμε ότι -πάλι κατά…  σύμπτωση όπως θα μας πουν- μόλις 22 μέρες πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη που στη συνέχεια επεκτάθηκε σε ολόκληρη την περιοχή του Έβρου αλλά και στην Ροδόπη η κυβέρνηση Μητσοτάκη  είχε δώσει την έγκρισή της για την οριστική εγκατάσταση και ανάπτυξη νέου μεγάλου αιολικού Πάρκου –και μαλιστα με ανεμογεννήτριες από την …Siemens- στις περιοχές  Ροδόπης και Έβρου, στον όμιλο Motor Oil της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Σας παρουσιάζουμε μάλιστα και την πολυσέλιδη απόφαση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο οποίο μετά τις εκλογές ο Μητσοτάκης τοποθέτησε ως Υπουργό τον Κώστα Σκρέκα.

Δεν έχει νόημα να επαναλάβουμε εδώ όσα μεσολάβησαν την τελευταία εβδομάδα αναφορικά με την πλήρη “εγκατάλειψη” της περιοχής στην τύχη της τις πρώτες ημέρες και τις σκοπιμότητες αυτής της τακτικής από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη που πάντως είχαν αποτέλεσμα να γίνουν όλα σχεδόν στάχτη  και το “έργο” όσων επιβουλεύονται την Θράκη -για τα δικά τους σχέδια και συμφέροντα- να έχει γίνει πολύ ευκολότερο. Εξάλλου πολλές είναι οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή όλες τις προηγούμενες ημέρες.

Αυτό που αποκαλύπτουμε σήμερα λοιπόν με έγγραφα είναι ότι  στις 28 Ιουλίου 2023 – δηλαδή μόλις τρεις εβδομάδες πριν η περιοχή έχει γίνει παρανάλωμα του πυρός- δόθηκε από το υπουργείο του Σκρέκα για το  έργο  με τίτλο: «Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Σ.Π.Η.Ε.) στις θέσεις “Μάτι-Κοσκινά”, “ΦουντούκιαΚορφοβούνι” και “Σκοπιά-Βραχάκι”, συνολικής ισχύος 53,6 MW και συνοδά – υποστηρικτικά έργα, στις Δημοτικές Ενότητες Σαπών , Αρριανών και Αλεξανδρούπολης,των Δήμων Μαρωνείας – Σαπών, Αρριανών και Αλεξανδρούπολης αντίστοιχα (Π.Ε. Ροδόπης και Έβρου)».

Οι εταιρείες που πήραν την άδεια  είναι οι «Αιολικό Πάρκο Foxwind Farm Ltd Έβρος 1 EE» και «Αιολικό Πάρκο Portside Wind Energy Ltd Θράκη 1 ΕΕ». Κι αν δικαιολογημένα σας ακούγονται άγνωστες αυτές οι δύο εταιρείες,  Σας ενημερώνουμε ότι πρόκειται για θυγατρικές στον τομέα της παραγωγής ενέργειας καί αιολικών  πάρκων της MORE. Και αυτή με την σειρά της είναι θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Motor Oil της οικογένειας Βαρδινογιάννης που “δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής καθαρής ενέργειας. Όπως η ιδια ενημερώνει μάλιστα στην ιστοσελίδα της “αυτή τη στιγμή εκμεταλλεύεται 280 MW Αιολικά/Φωτοβολταϊκά Ενεργητικά και έχει νέα επερχόμενα έργα που θα ενισχύσουν το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ με επιπλέον αριθμό 21 αιολικών πάρκων και 7 αποθηκευτικές μονάδες. Η MORE έχει υπό κατασκευή μονάδες ΑΠΕ ισχύος 84 MW και άδειες ανάπτυξης, συνολικής ισχύος 550 MW περίπου”. Και το πιο ενδιαφέρον που πρέπει να  θυμίσουμε είναι ότι πριν από ένα χρόνο ιδρύθηκε η νέα εταιρεία επί του  του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην οποία η Ελλάκτωρ, από την οποία έγινε η απόσχιση, έχει ποσοστό 25% και ο Όμιλος Βαρδινογιάννη το 75%.

Και να που βρίσκουμε πάλι εδώ το γνωστό δίδυμο των νεων Κοσκωτάδων, που συνδέοντι άμεσα με τον Μητσοτάκη και την φαμίλια του,  αφού Μπάκος και  Καϋμενάκης  από τον τον Μάρτιο του 2021 είχαν αποκτήσει το 30% της Ελλάκτωρ και ένα χρόνο σχεδόν αργότερα το πούλησαν στους Βαρδινογιάννηδες.

Διαβάστε περισσότερα στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ που κυκλοφορεί

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...