Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Η ισχύς εν τη ενώσει… Ρωσία - Κίνα μαζί, σε τομείς όπου υστερούν

Το μεγαλύτερο βήμα για να θεραπεύσεις ένα πρόβλημα, είναι να το αναγνωρίσεις ως τέτοιο, στη συνέχεια, αγά ή γρήγορα, βρίσκεις τον τρόπο για να το αντιμετωπίσεις.

Η Ρωσία και η Κίνα είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς φαίνεται πως συνασπίζονται για να καλύψουν την τεχνολογική τους υστέρηση σε συγκεκριμένους τομείς.

Σύμφωνα με πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ του Jon Grevatt για το έγκυρο IHS Jane’s Defence Weekly, η εταιρία China Electronics Technology Group (CETC) και η Rostec, η εταιρία συμμετοχών της Ρωσικής Ομοπσονδίας που ελέγχει τον τεχνολογικό – βιομηχανικό τομέα της χώρας, επεκτείνουν την τεχνολογική τους συνεργασία, μέσω συμφωνιών συνεργασίας που ολοκληρώθηκαν μεταξύ θυγατρικών εταιριών τους!

Σύμφωνα μάλιστα με χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε η Rostec, η θυγατρική της JSC Ruselectronics συμφώνησε με την κινεζική Nedi Technology της CETC, για την από κοινού σχεδίαση, ανάπτυξη, δοκιμή και παραγωγή ηλεκτρονικών, για στρατιωτικές και πολιτικές εφαρμογές.

Η συμφωνία υπεγράφη κατά τη διάρκεια της διεθνούς στρατιωτικής-τεχνικής έκθεσης ARMY 2017 που διεξάγεται έξω από τη Μόσχα και σύντομα θα αποδειχθεί, ότι πρόκειται για μια συμφωνία πολύ πιο σημαντική και με βάθος, από όσο εκ πρώτης απόψεως φαίνεται.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...