Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Εάν η ελευθερία θα εξακολουθήσει να υπάρχει στη γη, αυτό δεν θα είναι στον Δυτικό κόσμο

Paul Graig Roberts 
Παρουσίαση: Μιχαήλ Στυλιανού


Στις Ηνωμένες Πολιτείες, με το όνομα «Θεωρία Συνωμοσίας» έχουν βαφτίσει τις εξηγήσεις που διαφέρουν από αυτές που εξυπηρετούν την κυβερνώσα ολιγαρχία, το κατεστημένο, ή όπως αλλιώς θέλουμε να αποκαλούμε αυτούς που καθορίζουν και ελέγχουν τα προγράμματα κρατικής δράσης και τις εξηγήσεις προς υποστήριξή τους.
Οι εξηγήσεις που μας επιβάλλονται από την ελέγχουσα τάξη είναι αυτές οι ίδιες θεωρίες συνωμοσίας. Είναι επιπλέον θεωρίες συνωμοσίας σχεδιασμένες για να κρύψουν την πραγματική συνωμοσία που εκτελούν οι κυρίαρχοί μας.

Για παράδειγμα, η επίσημη εξήγηση για την τρομοκρατική επίθεση με αεροπλάνα στην Ν. Υόρκη στις 11-9-2001 είναι μια θεωρία συνωμοσίας. Μερικοί Μουσουλμάνοι, κυρίως Σαουδάραβες, προκάλεσαν τον μεγαλύτερο εξευτελισμό μιας υπερδύναμης από την εποχή του Δαυίδ και του Γολιάθ. Φάνηκαν εξυπνότεροι από 17 αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας, συν αυτές του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ, του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών, του Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας και του Ντικ Τσένι, ανέτρεψαν τρεις ουρανοξύστες του Διεθνούς Εμπορικού Κέντρου, κατέστρεψαν εκείνο το τμήμα του Πενταγώνου όπου διεξαγόταν έρευνα για τα χαμένα 2 τρισεκατομμύρια,300 εκατομμύρια δολάρια (!) και έβαλαν τους κρετίνους της Ουάσιγκτων να κατηγορούν το Αφγανιστάν αντί την Σαουδική Αραβία.
Ξεκάθαρα, οι Σαουδάραβες που ταπείνωσαν την Αμερική ήταν αναμεμιγμένοι σε μια συνωμοσία για να το κάνουν.
Είναι αυτό μια αξιόπιστη συνωμοσία;
Η ικανότητα μερικών νεαρών Μουσουλμάνων να φέρουν σε πέρας τέτοιο κατόρθωμα είναι απίστευτη. Τέτοια πλήρης αποτυχία του αμερικανικού συστήματος ασφαλείας σημαίνει ότι η Αμερική ήταν τυφλά ευάλωτη σε όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου με την Σοβιετική ΄Ενωση. Εάν τέτοια ολική αποτυχία του Εθνικού Κράτους Ασφαλείας είχε σημειωθεί πραγματικά, ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο θα ούρλιαζαν για μια ανακριτική έρευνα. ΄Ανθρωποι θα είχαν κληθεί να λογοδοτήσουν για μια σειρά αποτυχίες ασφαλείας που επέτρεψαν την επιτυχία της συνωμοσίας. Αντίθετα κανείς ούτε επιπλήχθηκε καν και ο Λευκός Οίκος αντιστάθηκε επί ένα χρόνο σε όλες τις προσπάθειες για την διενέργεια έρευνας. Τελικά, για να κλείσουν το στόμα των οικογενειών των θυμάτων, συγκλήθηκε μια Επιτροπή 9/11. Η επιτροπή αντέγραψε ευπειθώς το κυβερνητικό αφήγημα και αυτή ήταν όλη η «έρευνα» του θέματος.
Επιπλέον, δεν υπάρχουν στοιχεία για την στήριξη της επίσημης θεωρίας συνωμοσίας για την 9/11.Στην πραγματικότητα όλα τα γνωστά στοιχεία ανατρέπουν την επίσημη θεωρία συνωμοσίας.
Για παράδειγμα, είναι αποδεδειγμένο γεγονός ότι το Κτίριο 7 κατέρρευσε με ελεύθερη επιτάχυνση, όπερ σημαίνει ότι ήταν δικτυωμένο με εκρηκτικά για κατεδάφιση. Γιατί ήταν προπαρασκευασμένο για κατεδάφιση; Επίσημη απάντηση στο ερώτημα δεν υπάρχει.
Είναι γνωστό στοιχείο, που βεβαιώνεται από επιστήμονες, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, πιλότους και προσελθόντες μάρτυρες που ήσαν στους δίδυμους πύργους και είχαν προσωπική εμπειρία των πολυάριθμων εκρήξεων που προκάλεσαν την κατάρρευση των πύργων, αλλά που χαρακτηρίζεται ως θεωρία συνωμοσίας.
Η CIA εισήγαγε τον όρο «θεωρία συνωμοσίας» στην σύγχρονη επιχειρηματολογία, ως μέρος του σχεδίου δράσης της για την δυσφήμηση των σκεπτικιστών έναντι του πορίσματος της Επιτροπής Γουώρεν για την δολοφονία του Προέδρου Κέννεντυ. Κάθε άλλη εξήγηση, εκτός εκείνης που παρασκεύασε η επιτροπή - και η οποία ανατρέπεται από όλα τα γνωστά στοιχεία- αναθεματιζόταν ως θεωρία συνωμοσίας.

Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι το ραχοκόκκαλο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Για παράδειγμα, το καθεστώς του George W. Bush έδρασε σε μια συνωμοσία εναντίον του Ιράκ και του Σαντάμ Χουσεΐν. Το καθεστώς Μπους κατασκεύασε πλαστά στοιχεία για ιρακινά «όπλα μαζικής καταστροφής», πλασάρισε αυτή την ιστορία σε έναν ευκολόπιστο κόσμο και την χρησιμοποίησε για να ερειπώσει το Ιράκ και να δολοφονήσει τον ηγέτη του. Παρόμοια, ο Καντάφι ήταν θύμα μιας συνωμοσίας των Ομπάμα/Χίλλαρυ για την καταστροφή της Λιβύης και την δολοφονία του Καντάφι. Ο ΄Ασαντ της Συρίας και το Ιράν ήταν στον πίνακα για παρόμοια μεταχείριση, μέχρι που παρενέβησαν οι Ρώσοι.
Τώρα η Ουάσιγκτων έχει επιδοθεί σε συνωμοσίες εναντίον της Ρωσίας, της Κίνας και της Βενεζουέλας. Φωνάζοντας για μιαν ανύπαρκτη «ιρανική απειλή», η Ουάσιγκτων τοποθέτησε αμερικανικούς πυραύλους στα σύνορα της …Ρωσίας και χρησιμοποίησε την «Βόρειο-Κορεατική απειλή» για να εγκαταστήσει πυραύλους στα σύνορα της Κίνας. Ο δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης της Βενεζουέλας αποκαλείται δικτάτορας από την Ουάσιγκτων, η οποία επέβαλε στην Βενεζουέλα οικονομικές κυρώσεις για να βοηθήσει την μικρή ισπανική ελίτ -μέσω της οποίας η Ουάσιγκτων παραδοσιακά κυβερνούσε τις χώρες της Νότιας Αμερικής- να επιτύχει ένα πραξικόπημα και να επαναγκαταστήσει τον έλεγχο της Ουάσιγκτων στην Βενεζουέλα. Όλοι αποτελούν απειλή: ΄ Η Βενεζουέλα, η Υεμένη, η Συρία, το Ιράν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, φυλές του Πακιστάν, η Λιβύη, η Ρωσία, η Κίνα, η Βόρεια Κορέα, αλλά ποτέ η Ουάσιγκτων.
Η μεγαλύτερη θεωρία συνωμοσίας της εποχής μας είναι ότι οι Αμερικανοί είναι περικυκλωμένοι από ξένες απειλές. Δεν είμαστε ασφαλείς ούτε από την Βενεζουέλα. Οι Τάϊμς της Νέας Υόρκης, η Ουάσιγκτων Ποστ, το CNN, τo NPR και τα υπόλοιπα πορνομίντια είναι πανέτοιμα να χλευάσουν ως θεωρίες συνωμοσίας όλες τις εξηγήσεις που διαφέρουν από τις εξηγήσεις των κυβερνώντων συμφερόντων που τα πορνομίντια υπηρετούν.
Αλλά, όπως γράφω επί εννέα μήνες μέχρι σήμερα, τα ίδια τα εκπορνευόμενα μίντια προάγουν την θεωρία συνωμοσίας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ εμπλέκεται σε μια συνωμοσία με τον πρόεδρο της Ρωσίας και τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για την υποκλοπή των αμερικανικών εκλογών και την τοποθέτηση του Τραμπ, πράκτορα της Ρωσίας, στον Λευκόν Οίκο.
Αυτή η θεωρία συνωμοσίας δεν έχει το παραμικρό στοιχείο απόδειξης. Αλλά δεν χρειάζεται αποδείξεις, αφού εξυπηρετεί τα συμφέροντα του συμπλέγματος άμυνα/ασφάλεια, του Δημοκρατικού Κόμματος και των Νεοσυντηρητικών και παρέχει την ευκαιρία στα πορνομίντια να δείχνουν την απέραντη αφοσίωσή τους στους αυθέντες τους. Με ατέλειωτη επανάληψη το ψέμα επιβάλλεται ως αλήθεια.
Υπάρχει μια συνωμοσία και αυτή είναι η συνωμοσία εναντίον του Αμερικανικού λαού. Οι θέσεις εργασίας του μετακομίσθηκαν στο εξωτερικό, προκειμένου να πλουτίσουν ακόμη περισσότερο τους ήδη πλουσίους. Εξαναγκάστηκαν οι Αμερικανοί να χρεωθούν σε μια μάταια απόπειρα να διατηρήσουν το βιοτικό τους επίπεδο. Η προσπάθειά τους να ανασχέσουν την πτώση τους εκλέγοντας ένα πρόεδρο που μιλούσε γι’ αυτούς υπονομεύεται μπροστά στα μάτια τους από ένα διεφθαρμένο μιντιακό σύστημα και ελέγχουσα τάξη.
Αργά η γρήγορα θα ξυπνήσουν στην πραγματικότητα ότι δεν υπάρχει τίποτε που μπορούν να κάνουν εκτός από την βίαιη εξέγερση. Αλλά πιθανότατα, μέχρι να καταλήξουν σ’ αυτό το συμπέρασμα θα είναι πολύ αργά. Οι Αμερικανοί είναι πολύ βραδυκίνητοι για να διαφύγουν από την ψευδή πραγματικότητα στην οποία ζουν. Ο αμερικανικός λαός έχει υποστεί μιαν καθολική πλύση εγκεφάλου και μένει πεισματικά προσηλωμένος στον εικονικό βίο του μέσα Στη Μήτρα.
Για τους ευκολόπιστους και τους αφελείς που υπνωτίστηκαν να πιστεύουν ότι οποιαδήποτε εξήγηση διαφωνεί με την επίσημα εγκεκριμένη είναι μια θεωρία συνωμοσίας, υπάρχουν στο διαδίκτυο μακρείς κατάλογοι κυβερνητικών συνωμοσιών που πέτυχαν να εξαπατήσουν τους λαούς προκειμένου να μπορέσουν οι κυβερνήσεις να εφαρμόσουν προγράμματα που οι λαοί θα απέρριπταν.
Εάν η ελευθερία θα εξακολουθήσει να υπάρχει στη γη, αυτό δεν θα είναι στον Δυτικό κόσμο. Θα είναι στη Ρωσία και στην Κίνα, χώρες που βγήκαν από την στέρησή της και θα είναι και σε χώρες της Νότιας Αμερικής, όπως η Βενεζουέλα, ο Ισημερινός και η Βολιβία, που αγωνίζονται για την ελευθερία τους από την αμερικανική καταπίεση.
Πράγματι, όπως αρχίζουν να γράφουν οι Ιστορικοί που αδιαφορούν για την κοινωνική σταδιοδρομία τους, το βασικό δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι οι κυβερνήσεις εξαπατούν τους λαούς τους.
Παντού στον Δυτικό κόσμο, κυβέρνηση είναι μια συνωμοσία εναντίον του λαού.



πηγή
Paul Craig Roberts

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...