Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Νέες Εκπλήξεις στο Σήριαλ της Ανάκρισης της Υποψήφιας Προέδρου των ΗΠΑ

Eσωτερική εξέγερση στο ΕΦ ΜΠΙ ΑΙ ξανάνοιξε τον φάκελο
Νέες  εκπληκτικές αποκαλύψεις, στο πολύκροτο σήριαλ αυτών των  ανεξάντλητα επεισοδιακών Αμερικανικών Προεδρικών Εκλογών , σημειώθηκε χθες με τη μορφή διαρροών από το στενό περιβάλλον του Διευθυντή της ΕΦ ΜΠΙ ΑΙ, ο οποίος τον Ιούλιο έκλεισε τον φάκελο ανάκρισης της διεκδικούσας την προεδρία της Υπερδύναμης Χίλλαρυ Κλίντον, και προς παγκόσμια έκπληξη τον ξανάνοιξε, 11 μέρες πριν τις εκλογές. Ως εξήγηση της απόφασής του επικαλέσθηκε την φουρνιά των νέων  e-mail της Χίλλαρυ, που έδωσε στη δημοσιότητα η Γουίκι Ληκς. 
Η νέα χθεσινή πιρουέτα της πολύκροτης εκλογικής περιπέτειας αφορά τους απόκρυφους λόγους της μεταστροφής του επικεφαλής της δίωξης του εγκλήματος στη ΗΠΑ.

Κατά δημοσιεύματα της βρετανικής Daily Mail και του αμερικανικού Zero Hedge, ο Διοικητής του FBI και πρώην Γενικός Εισαγγελέας Τζέιμς Κόμυ αποφάσισε να ξανανοίξει τον φάκελο της ανάκρισης για  την παράλληλη εξωθεσμική αλληλογραφία της Κλίντον, κατόπιν ουσιαστικής εξέγερσης, με ομαδικές παραιτήσεις, στελεχών του FBI για την προ μηνών απόφαση απαλλαγής της για το αδίκημα.
Το σχετικό (συναρπαστικό) ρεπορτάζ του Zero Hedge, υπό τον τίτλο-ερώτημα:  Γι’ Αυτό Κατέρρευσε ο Κόμυ;  γράφει τα ακόλουθα:
Μετάφραση. Μ. Στυλιανού
Θεωρίες συνωμοσίας στροβιλίζονταν αυτές τις ημέρες περί το γιατί ο Διευθυντής τους Εφ Μπι Αι Τζέϊμς Κόμυ ξανάνοιξε την ανάκριση για το ιντερνετικό ταχυδρομείο της Χίλλαρυ, αφού το είχε κλείσει τον Ιούλιο με το συμπέρασμα ότι, μολονότι η Χίλλαρυ είχε διαπράξει βαρύτατη αμέλεια στην δημιουργία ιδιωτικού ταχυδρομικού διακομιστή, «κανείς λογικός δημόσιος κατήγορος» δεν θα της απήγγελλε κατηγορία                               .
Δημοκρατικοί, αφού εκάλυπταν τον Κόμυ με εγκώμια επί μήνες, ότι ολοκλήρωσε την ανάκρισή του κατά τρόπο «αμερόληπτο», τον μαστιγώνουν τώρα, με πρώτη την Χίλλαρυ, ότι επιζητεί να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές. Από την άλλη πλευρά οι Ρεπουμπλικανοί εγκωμίασαν τις πρόσφατες αποφάσεις του  ως προσπάθεια επανόρθωσης μιας σκανδαλώδους ανάκρισης, η οποία φαίνεται να αγνόησε κρίσιμα στοιχεία, ενώ παραχώρησε πολυάριθμες συμφωνίες ασυλίας από δίωξη σε στελέχη του εκλογικού  επιτελείου της Κλίντον.
Σύμφωνα με το Daily Mail και μια πηγή από το στενό περιβάλλον του Διευθυντή, ο Τζέιμς Κόμυ κατέληξε στην απόφασή του να ανακινήσει την ανάκριση (για τον ιδιωτικό διακομιστή του ταχυδρομείου της Χίλλαρυ Κλίντον και του χειρισμού από την ίδια εμπιστευτικού υλικού μέσω αυτού), «όταν του ήταν πλέον αδύνατο ν’ αντισταθεί στην διογκούμενη πίεση εξεγερμένων πρακτόρων του ΕΦ ΜΠΙ ΑΙ,  συμπεριλαμβανομένων μερικών από τους κορυφαίους βοηθούς του, που αισθάνονταν ότι τους είχε προδώσει και ότι είχε ντροπιάσει τον οργανισμό, αφήνοντας ελεύθερη την Χίλλαρυ, σύμφωνα με πηγή πλησίον του βαλλόμενου Διευθυντή.
« Η ατμόσφαιρα στο ΕΦ ΜΠΙ ΑΙ ήταν δηλητηριώδης αφ’ ότου ο Τζιμ ανήγγειλε τον περασμένο Ιούλιο πως δεν μπορούσε να απαγγείλει κατηγορία κατά της Χίλλαρυ,» δήλωσε η πηγή, στενός φίλος που γνώριζε τον Κόμυ σχεδόν είκοσι χρόνια, έβγαιναν μαζί οικογενειακώς και τον συνοδεύει κάθε βδομάδα στην καθολική λειτουργία.
« Ορισμένοι (στην υπηρεσία) ακόμη και διευθυντές τμημάτων, έπαψαν να μιλούν στον Τζιμ και ούτε να ανταποδίδουν τον χαιρετισμό του ,όταν διασταυρώνονταν στην είσοδο» δήλωσε η πηγή.                              « Αισθάνονταν ότι τους πρόδωσε  αφήνοντας την Χίλλαρυ να φύγει απλώς με ένα μπάτσο στο χέρι.»
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Κόμυ βασανίζονταν επί μήνες και συζήτησε το πρόβλημα για πάρα πολύ, με τη σύζυγό του Πατρίσια. Είπε στη γυναίκα του ότι είναι σε κατάθλιψη με τον σωρό των επιστολών παραίτησης που στοιβάζεται στο γραφείο του από δυσαρεστημένους πράκτορες. Τα γράμματα του θύμιζαν κάθε μέρα ότι το ηθικό στο ΕΦ ΜΠΙ ΑΙ είχε βυθιστεί στο ναδίρ.
« Οι άνθρωποι που εμπιστεύεται περισσότερο ήταν οι πιο εξαγριωμένοι μαζί του», συνέχισε η πηγή. « Και σ’ αυτούς περιλαμβανόταν και η γυναίκα του Πατ. Συνέχεια τον παρακινούσε να ομολογήσει ότι έσφαλε όταν αρνήθηκε να απαγγείλει κατηγορία κατά την πρώην υπουργού των Εξωτερικών» *
Είμαστε ωστόσο σίγουροι- συνεχίζει το ρεπορτάζ του Zero Hedge- ότι υπάρχουν πολλές πλευρές στην αναθεώρηση της απόφασης του Κόμυ, αφού σ’ αυτό το σημείο είναι αδύνατο να κερδίσει φίλους, έχοντας στρέψει εναντίον του όλους σχεδόν στην Ουάσιγκτων, τόσο στον κόσμο επιβολής του Νόμου όσο και στα πολιτικά κόμματα. Πράγματι ενώ ο Τιμ Κέϊν (προαλειφόμενος αντιπρόεδρος της Κλίντον) είχε εγκωμιάσει τον Κόμυ ως «θαυμάσιο» δημόσιο λειτουργό, με τα «υψηλότερα κριτήρια ακεραιότητας»… όλα  γύρισαν στην ανάποδη, με την Χίλλαρυ να χαρακτηρίζει τις τελευταίες αποφάσεις του « χωρίς προηγούμενο και βαθύτατα ανησυχητικές»… προφανώς υπαινισσόμενη μιαν απόπειρα του Τραμπ να κλέψει την εκλογή της μέσω του Κόμυ. (Στελέχη του προεκλογικού της αγώνα υπήρξαν σαφέστερα: Ο τέως πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Κόμματος, Χάουαρντ Ντην, διακήρυξε σε ομιλία του ότι ο Κόμυ συμπαρατάχθηκε με τον Τραμπ και με… τον Πούτιν. Σημ.Μτφρ.)
Η ανακοίνωση του Κόμυ ότι ανακινεί την ανάκριση, η οποία έγινε 11 μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές, προκάλεσε σοκ και τρομάρα στην Γενική Εισαγγελέα Λορέττα Λυντς * και στους εισαγγελείς του υπουργείου Δικαιοσύνης.
« Ο Τζιμ  μού είπε ότι η Λυντς και ο Ομπάμα είναι έξαλλοι μαζί μου» ανέφερε η πηγή. « Δεν επικοινώνησαν απ’ ευθείας μαζί του, αλλά μέσω τρίτων του κατέστησαν απολύτως σαφές ότι αποδοκιμάζουν την προσπάθειά του να εξιλεωθεί»
Και ενώ η απόφαση να ξανανοίξει τον φάκελο μπορεί να κατευνάσει τους πράκτορες του ΕΦ ΜΠΙ ΑΙ και τους Ρεπουμπλικανούς, βραχυπρόθεσμα, υποπτευόμαστε ότι συμβάλλει ελάχιστα στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις ικανότητές του Τζέιμς Κόμυ, σημειώνει το Zero Hedge. ΄Ετσι αναρωτιόμαστε πόσο καιρό θα μπορέσει να παραμείνει στη θέση του πριν του ζητήσουν να παραιτηθεί. Υπό το φως της συνεχώς αμφισβητούμενης κρίσης του και τις σοβαρές αμφιβολίες που προέκυψαν για την ακεραιότητα της πρώτης ανάκρισης, το απολύτως ελάχιστο που επιβάλλεται είναι να  διαταχθεί μια ανεξάρτητη ανάκριση για τον ιδιωτικό διακομιστή που χρησιμοποιούσε η Χίλλαρυ Κλίντον παράνομα ως υπουργός των Εξωτερικών.

*Σημείωση: Πάταγος είχε γίνει προ μηνών στα Μέσα Εναλλακτικής Ενημέρωσης με την αποκάλυψη μυστικού ραντεβού, σε αεροδρόμιο, της Γενικής Εισαγγελέως Λορέττας Λυντς  (προϊσταμένης του Διευθυντή της ΕΦ ΜΠΙ ΑΙ) με τον Μπιλ Κλίντον, ραντεβού που προηγήθηκε λίγο προ του κλεισίματος του φακέλου της ανάκρισης. Κατά την ανάκριση η Χίλλαρυ κατέθεσε αλλεπάλληλα ψεύδη – όπως ο Τζιμ Κόμυ αναγκάσθηκε να παραδεχθεί, ερωτώμενος, στο Κογκρέσο.



Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...