Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Την επέτειο της κατάρριψης του Su-24 η Ρωσία έδωσε εντολή σφαγής των Τούρκων – Τρεις επιδρομές κατά των τουρκικών δυνάμεων από συριακά και ρωσικά μαχη

Την επέτειο της κατάρριψης του ρωσικού Su-24 από τουρκικά μαχητικά διάλεξε η Ρωσία για να πάρει την εκδίκηση της από την Τουρκία καθώς σαν σήμερα στις 24 Νοεμβρίου 2015 είχε γίνει η κατάρριψη.
Σφοδρές αεροπορικές επιδρομές δέχονται από το πρωί οι τουρκικές δυνάμεις στην Al-Bab με τους νεκρούς να φτάνουν τους 10 και οι τραυματίες να ξεπερνούν τους 20. Πριν λίγο έλαβε χώρα η τρίτη επιδρομή στην οποία υπάρχουν και νέες τουρκικές απώλειες.
H Tουρκία απογείωσε 4 F-16 μαζί με 2 F-4s και KC-135. Η κάθετη κλιμάκωση πλέον είναι πολύ κοντά με ανεξέλεκτες διαστάσεις καθώς τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα είναι έτοιμα….
Αυτή τη στιγμή υπάρχει έκτακτη συνάντηση Ερντογάν-Χ.Ακάρ…
Η Συρία ζήτησε επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων με συριακά MiG-29 να πετούν διαρκώς. Όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ και καιρό η al-Bab είναι απαγορευμένη περιοχή για τους Τούρκους.
Τουρκικά F-16 τέθηκαν σε readiness των 5 λεπτών για απογείωση με την Άγκυρα να μεταφέρει Leopard 2A4 με καμουφλάζ ερήμου στο έδαφος της Συρίας.
Στο εδαφος υπάρχουν σφοδρές συγκρούσεις Σύρων Κούρδων και της Χεζμπολάχ με τον τουρκικό Στρατό ο οποίος δέχεται επιθέσεις ταυτόχρονα και από το ISIS (εικόνες με κατεστραμένο άρμα μάχης παρακάτω)και πλέον η ταπείνωση που υφίσταται η Άγκυρα είναι άνευ προηγουμένου.
Οι Τούρκοι προκαλούσαν την τύχη τους από το πρωί με βολές πυροβολικού εναντίον του συριακού Στρατού στη Λαττάκεια.
Στις 03:20 πμ ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε απροκάλυπτα  στη Λατάκια  όταν ο αραβικός στρατός της Συρίας (SAA) ξεκίνησε μια αιφνιδιαστική επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών ανταρτών  της Jabhat Fatah Al -Sham (πρώην Al-Nusra Front).
Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε  αρκετές οβίδες πυροβολικού προς την πόλη της Nawara, όπου ο συριακός κυβερνητικός στρατός  και οι δυνάμεις εθνοφυλακής των σιιτών  επιτίθονταν  κατά των ισλαμιστών .
Δεν  αναφέρθηκαν ακόμη θύματα, αλλά  το σφοδρό μπαράζ πυροβολικού των Τούρκων εξανάγκασε τον συριακό στρατό  και τους συμμάχους τους να διακόψουν  την επίθεσή τους στο βόρειο τμήμα της Λατάκια.
Η Άγκυρα υπόσχεται εκδίκηση και το γεγονός ότι το τουρκικό ΓΕΣ παραδέχτηκε τις απώλειες από τους βομβαρδισμούς δείχνει πολλά όπως σας είχαε ενημερώσει πρώτοι στο άρθρο μας η Συριακή Αεροπορία βομβάρδισε Τούρκους στρατιώτες – Μαζεύουν ακόμα πτώματα οι Τούρκοι – Ο Ερντογάν κατηγορεί τον Άσαντ για τον θάνατο τους.
«Η αεροπορική επίθεση έγινε από την συριακή Αεροπορία. Τρείς ηρωικοί στρατιώτες μας σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά», αναφέρθηκε σε ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε πως η επίθεση αυτή «δε θα μείνει αναπάντητη» και πως η μαχητική αξία των τουρκικών δυνάμεων δεν επηρεάστηκε καθόλου και βασικός στόχος εξακολουθεί να παραμένει η εκκαθάριση της περιοχής από τους «τρομοκράτες».
«Αυτή η επίθεση όπως και άλλες τέτοιες θα απαντηθούν» είπε.
Οι νεκροί Τούρκοι της πρώτης επιδρομής.


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...