Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΣΟΚ: «Να επαναδιαπραγματευθούμε ως πακέτο την Συνθήκη της Λωζάνης με το Κυπριακό» δήλωσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν!

του Γιάννη Πετρίδη
 
Επίσημα έθεσε για πρώτη φορά ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης της Λωζάνης ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνολικά με το Κυπριακό!
Αποδεικνύεται έτσι ότι επίτηδες η τουρκική πλευρά εμφανίζεται σκληρή και ανυποχώρητη στο Κυπριακό, καθώς πλέον ζητεί με τον πιο επίσημο τρόπο την επαναδιαπραγμάτευση της συνθήκης της Λωζάνης δια χειλέων του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν!
Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο και κλιμακώνοντας ταυτόχρονα τις προκλητικές του δηλώσεις του τελευταίου διαστήματος, ο Ερντογάν σημείωσε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης δεν είναι ούτε ιερό κείμενο, ούτε ιερό βιβλίο, οπότε το περιεχόμενό της πρέπει να ξανασυζητηθεί. 
Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα "A Haber" ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Οι κανόνες που έθεσαν οι νικήτριες δυνάμεις του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου δεν έδιναν στην Τουρκία το δικαίωμα της επιβίωσης. Με την Συνθήκη των Σεβρών η Τουρκία διαμελιζόταν σε 7-8 κομμάτια. Η Τουρκία δεν αποδέχθηκε αυτή την διχοτόμηση και σχημάτισε τα σημερινά σύνορα.
Η συζήτηση για την Συνθήκη της Λωζάνης ξεκινά από αυτό το σημείο... 
Φυσικά αντιμετωπίζουμε με ευχαρίστηση ό,τι κερδίσαμε στην Συνθήκη της Λωζάνης. (Όμως), η Λωζάνη δεν είναι μια συνθήκη που δεν μπορεί να συζητηθεί. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα ιερό κείμενο, δεν είναι ιερό βιβλίο. Και φυσικά θα την συζητήσουμε, όπως συζητάμε και το Κυπριακό.
Θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο... Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε την Τουρκία πιο πέρα», είπε επί λέξει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...