Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Το πρώτο ηχηρό χαστούκι του Ν.Τραμπ στον Ρ.Τ.Ερντογάν - Ο νέος Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας μίλησε για «ανεξάρτητο Κουρδιστάν»

Ο Μ.ΦΛΙΝ ΤΟΝΙΣΕ ΠΩΣ ΟΙ ΠΕΣΜΕΡΓΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ

Το πρώτο χαστούκι από το νέο Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ έφαγε χθες η Τουρκία και ο Ρ.Τ. Ερντογάν για τον μεγαλοϊδεατισμό του.
Ο στρατηγός Μάικ Φλιν, που προορίζεται για Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του νέου Πλανητάρχη μίλησε ευθαρσώς για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους στα σύνορα με την Τουρκία και μάλιστα παρουσίασε το γεγονός αυτό ως άμεση επιδίωξη του κ. Τραμπ.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτική σταθμό Kurdistan TV (δεν είναι τυχαίο που δίνει από τις πρώτες του συνεντεύξεις σε κουρδικό σταθμό) ο Μάικ Φλίν δήλωσε πώς ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ δίνει μεγάλη σημασία στους Κούρδους και ότι το επόμενο διάστημα θα σημειωθούν σημαντικές εξελίξεις στο ζήτημα της στήριξής τους.
Ο κ. Φλιν είπε επίσης ότι στο μέλλον είναι δυνατόν να ιδρυθεί ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτημα σε σχέση με τις απόψεις του για το Κουρδιστάν και τους μαχητές Πεσμεργκά, είπε: «Αυτή η ερώτησή σας με κάνει ευτυχή. Οι Πεσμεργκά είναι από τις δυνάμεις που δίνουν έναν ηρωικό αγώνα. Οι επιχειρήσεις που έκανα με τους Πεσμεργκά, μου απέδειξαν ότι διαθέτουν καλή οργάνωση και αποτελεσματική διοίκηση».
Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πώς οι Πεσμεργκά έχουν ανάγκη από μεγαλύτερη βοήθεια από τις ΗΠΑ, για τον αγώνα που δίνουν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. «Οι Πεσμεργκά φέρνουν σε πέρας με υπερηφάνεια και υπευθυνότητα μια πολύ σημαντική αποστολή που αφορά τη Μέση Ανατολή και ειδικά το Ιράκ. Θα ήθελα να δω τις ΗΠΑ να τους βοηθούν ακόμα περισσότερο. Επιπροσθέτως, με κάνει ευτυχή η σημαντική θέση που κατέχει το Κουρδιστάν στην περιοχή και η συμβολή του στη σταθερότητα».
Στην ίδια συνέντευξή του στο Kurdistan TV, ο Μάικλ Φλιν είπε και τα εξής: «Οι Κούρδοι είναι από τις πιο ηρωικές κοινωνίες που έχω γνωρίσει μέχρι στιγμής. Θεωρώ ότι θα διαμορφωθεί μια νέα Μέση Ανατολή, ενώ το Ιράκ και η Συρία δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν την ενότητά τους και θα διαμελιστούν. Πιστεύω ότι στη Μέση Ανατολή θα ιδρυθούν τρία ή τέσσερα νέα κράτη και μπορούμε να πούμε ότι στο μέλλον θα δούμε ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν».
Να σημειωθεί πώς οι Κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά είναι στα «μαχαίρια» με τους Τούρκους και καθημερινά υπάρχουν απώλειες στον ορκισμένο πόλεμο που δίνουν μεταξύ τους και με το PKK γενικότερα διεκδικώντας οι Κούρδοι εδάφη και από την Τουρκία. Αυτοί που κατοικούν άλλωστε στα βορειοανατολικά σύνορα και όχι μόνο είναι εκατομμύρια.
Η εκλογή Τραμπ λοιπόν αλλάζει τα δεδομένα σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο. Η μόνη που δεν το είχε αντιληφθεί ήταν η Ελλάδα μέχρι τώρα, η οποία «ξύπνησε» και αναζήτησε επικοινωνία με τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο. Αυτή έγινε χθες, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να επιδιώξει ακόμη πιο στενή συνεργασία με το επιτελείο Τραμπ, διότι οι κίνδυνοι για την Ελλάδα είναι πολλοί και ελλοχεύουν.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...