Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Αυτή κι αν είναι κατραπακιά στον Ερντογάν - Το Ιράκ θα εξοπλίσει επίσημα το ΡΚΚ

Η πρώτη επίσημη βοήθεια από την κυβέρνηση της Βαγδάτης στις Δυνάμεις Αντίστασης του Σενκάλ (YBŞ), θα παραδοθεί τις 12 Δεκεμβρίου
του Σάββα Καλεντερίδη
 
Μετά τη σφαλιάρα που έφαγε ο Ερντογάν στη Συρία, όπου ΗΠΑ και Ρωσία τον "άδειασαν" στην κυριολεξία και μένοντας εντελώς μόνος, αποφάσισε να παραιτηθεί, με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα, από την κατάληψη της Αλ Μπαμπ, τώρα έρχεται όχι άλλη μια σφαλιάρα, αλλά στην κυριολεξία μια κατραπακιά στο νεοοθωμανικό κεφάλι του Ερντογάν, τη φορά αυτή από την επίσημη κυβέρνηση του Ιράκ.
Σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε από το ιρακινό κοινοβούλιο, οι Δυνάμεις Αντίστασης του Σενκάλ (YBŞ), που είναι δυνάμεις πολιτοφυλακής της επαρχίας Σιντζάρ, που κατοικείται από Κούρδους Γεζιντί, θα εξοπλιστούν από την κυβέρνηση της Βαγδάτης, η οποία θα τους πληρώνει και μηνιαίο μισθό.
Το θέμα δεν είναι τόσο ο αριθμός των ανδρών και γυναικών που θα εξοπλιστούν και θα νομιμοποιηθούν από την ιρακινή κυβέρνηση, όσο το γεγονός ότι οι δυνάμεις και η συγκεκριμένη πολιτικο-στρατιωτική οργάνωση, αποτελεί παρακλάδι του ΡΚΚ στην συγκεκριμένη περιοχή.
Άρα, το Ιράκ, δια της τεθλασμένης, προβαίνει στη νομιμοποίηση της ύπαρξης του ΡΚΚ στην επικράτεια του Ιράκ, κάτι που αποτελεί τεραστίου μεγέθους και σημασίας "πονοκέφαλο" για την Άγκυρα.
Συγκεμριμένα, για το 2017 προβλέπεται να δοθούν στις δυνάμεις του YBŞ 8 χιλιάδες φορητά όπλα και 400 πολυβόλα, ενώ ο προϋπολογισμός της χρηματοδότησης των μονάδων αυτών, για μισθούς και έξοδα συντήρησης, θα φθάσει τα 22 εκατομμύρια δολάρια.
Ο μηνιαίος μισθός των ενόπλων, που είναι μια μορφή πολιτοφυλακής, ο αρθμός των οποίων τη στιγμή αυτή ανέρχεται στους 1.200 και αναμένεται να φθάσει τους 2.100 άνδρες και γυναίκες το 2017, θα είναι 580 δολάρια.
Το ζήτημα θεωρείται τεράστιας σημασίας για την Τουρκία, γιατί το ΡΚΚ με τον τρόπο αυτό αποκτά μια ιδιότυπη νομιμοποίηση, καθώς και τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί την περιοχή αυτή για εκπαίδευση και για λόγους επιχειρησιακούς.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τουρκικές πηγές, το ΡΚΚ έχει ιδρύσει τέσσερα στρατόπεδα εκπαίδευσης στο όρος Σενκάλ.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η δραστηριότητα του ΡΚΚ στην περιοχή αυτή έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ, οι οποίες φέρονται να παρείχαν στην οργάνωση στρατιωιτκή και οικονομική βοήθεια, που ανέρχεται στα 38 εκ. δολάρια τους τελευταίους 18 μήνες.
Τέλος, η πρώτη επίσημη βοήθεια από την κυβέρνηση της Βαγδάτης στις Δυνάμεις Αντίστασης του Σενκάλ (YBŞ), θα παραδοθεί τις 12 Δεκεμβρίου, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τελ Αφέρ, που απελευθερώθηκε από τον ιρακινό στρατό, σε συνεργασία με τους Κούρδους Γεζιντί, στις 15 Νοεμβρίου.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...