Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου των Φιλιππίνων Ρ.Ντουτέρτε - Ο ηγέτης που ενοχλεί την Δύση και πλησιάζει την Κίνα

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγο Ντουτέρτε, σώθηκε  από απόπειρα δολοφονίας του κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε μια ταραγμένη περιοχή της χώρας του.

Τουλάχιστον 7 άτομα από την εμπροσθοφυλακή του Προέδρου τραυματίσθηκαν όταν έγινε έκρηξη από σημείο που περνούσαν και πιθανολογείται ότι είχε τοποθετηθεί στο σημείο βόμβα IED από μουσουλμάνους εξτρεμιστές.
Βέβαια ο Ντουτέρτε είναι ενοχλητικός και για τους Αμερικανούς τουλάχιστον επί συστήματος Ομπάμα. Θεωρείται ότι προσπαθεί να αλλάξει τον γεωπολιτικό προσανατολισμό της χώρας και να την στρέψει πιο κοντά σε Ρωσία Κίνα.
Η απόπειρα δολοφονίας ήταν ιδιαίτερα βολική για τους Δυτικούς ειδικά αν αναλογιστεί κανείς μετά τα όσα έχουν γίνει σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη ότι η Δύση έχει μερικό έλεγχο των ισλαμιστών ανά την Υφήλιο

Soldiers carry on a stretcher a wounded member of Philippine President Rodrigo Duterte's presidential security group who was airlifted at an army camp in Cagayan de Oro after being hit in a roadside bomb attack in Lanao del Sur, Philippines November 29, 2016. © Armed Forces of the Philippines

Εκπρόσωπος του Προέδρου ανακοίνωσε ότι του ζήτησε να ακυρώσει την επίσκεψή του στην περιοχή αφού δεν ελέγχεται πλήρως, όμως ο Ντουτέρτε ήταν αμετάπειστος.
«Με συμβούλευσαν να ακυρώσω την επίσκεψη. Είπα όχι, θα πάω εκεί. Και μάλιστα από τον ίδιο δρόμο», δήλωσε ο ίδιος ο Ντουτέρτε.

Duterte_Apopeira


Από την εκλογή του και μετά ο Ντουτέρτε ξεκίνησε πόλεμο κατά των εμπόρων ναρκωτικών με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί περισσότεροι από 3.000 θάνατοι, ενώ αποφάσισε την επαναπροσέγγιση των διεθνών σχέσεων της χώρας, παίρνοντας αποστάσεις από τις ΗΠΑ και πλησιάζοντας την Κίνα και θεωρείται στην Ουάσιγκτον ανεξέλεγκτος.
Οι δε έμποροι ναρκωτικών χρησιμεύουν και σαν πράκτορες ξένω δυνάμεων στις Φιλιππίνες, ένα είδος τοποτηρητή ή ρυθμιστή.σ
Nα σημειωθεί ότι η απόπειρα δολοφονίας του έγινε λίγο μετά την συνέντυξή του στο ρωσικό RT ότι οι ΗΠΑ τον απειλούν με διακοπή βοήθειας εάν δεν κάνει «ότι ακριβώς του λένε».
Όπως έλεγε και ο «μυστηριώδης άνδρας» στην γνωστή σειρά X-Files «I've seen presidents die» πολλοί θέλουν νεκρό τον Ντουτέρτε.


Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...