Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Οι τζιχαντιστές «χάνουν» το Χαλέπι – Ο στρατός απελευθερώνει συνεχώς συνοικίες

aleppo_map
Ακάθεκτη φαίνεται ότι είναι η προέλαση του συριακού στρατού και των συμμάχων του στο κατεχόμενο από τους τζιχαντιστές ανατολικό Χαλέπι.

Η μία μετά την άλλη οι συνοικίες της πόλης πέφτουν στον στρατό, με τους τζιχαντιστές των οργανώσεων της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) να υποχωρούν προς τις νότιες συνοικίες.
Το Al Masdar News μεταδίδει ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις υποστηρίζονται και από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) που εδρεύουν στη συνοικία Σεΐχ Μακσούντ στα βόρεια της πόλης.
Το Σάββατο οι κυβερνητικές δυνάμεις απελευθέρωσαν τη συνοικία Χανάνο και την Κυριακή τη συνοικία Τζαμπάλ Μπαντρό που γειτονεύει με τη Χανάνο στα νότια.

Καθώς οι γραμμές των τζιχαντιστών κατέρρεαν, μετά την απελευθέρωση και της Τζαμπάλ Μπαντρό, ο στρατός κατέλαβε και τις συνοικίες Αρντ Αλ Χάμρα και εξαπέλυσε επίθεση στη Σαχούρ.
Επίσης ο στρατός απελευθέρωσε τα εργοστάσια Τζαντούλ, τη συνοικία Αΐν Αλ Ταλ και τη μισή συνοικία Μπαϊντέν, μεγάλο μέρος των συνοικιών Χαλάκ Φουκανί και Χαλάκ Ταχτανί, με τους ισλαμιστές να υποχωρούν σε όλα τα μέτωπα.
Οι πιο πρόσφατος πολεμικός χάρτης από την πόλη του Χαλεπιού δείχνει την παρακάτω εικόνα:

 
Με πράσινο χρώμα είναι οι περιοχές που ελέγχει η Αλ Κάιντα και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), με κόκκινο η κυβέρνηση και με κίτρινο είναι η κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ στα βόρεια της πόλης.

Στο Twitter διαβάζουμε «κατάρες» για τους «δειλούς ηγέτες» των τζιχαντιστών, που δείλιασαν στη μάχη και τράπηκαν σε φυγή, ενώ τα τρολ και οι μιντιακοί ακτιβιστές των ισλαμιστών ποστάρουν συνεχώς φωτογραφίες νεκρών παιδιών, οι περισσότερες παλιές, για να δημιουργήσουν την αίσθηση στην παγκόσμια κοινή γνώμη ότι ο στρατός της Συρίας διαπράττει κάποιο μαζικό έγκλημα.
Η πραγματικότητα απλά λέει ότι οι «μετριοπαθείς» τρομοκράτες πετάνε τα όπλα τους και φεύγουν.

http://www.zougla.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...