Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Αιγυπτιακά μαχητικά προσγειώνονται στη Συρία – Ο Αλ Σίσι έτοιμος να «χτυπήσει» τον Ερντογάν στο πλευρό της Ρωσίας

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛ-ΣΙΣΙ 

Αιγυπτιακά μαχητικά προσγειώθηκαν για πρώτη φορά στο στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Χάμα αυτή την εβδομάδα αναφέρει η εφημερίδα As-Safir.
Στο μεταξύ ο Abdel-Fattah el-Sisi σε συνέντευξη του τόνισε πως υποστηρίζει απόλυτα την συριακή κυβέρνηση στον αγώνα τους κατά των ξένων τρομοκρατών. «Υποστηρίζουμε τον εθνικό Στρατό της Συρίας» τόνισε.
Η ίδια εφημερίδα  ισχυρίζεται ότι αυτά τα αιγυπτιακά  μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν στις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της οργάνωσης Al-Sham (ISIS), ενώ θα παρέχουν  επίσης υλικοτεχνική υποστήριξη στη συριακή αραβική πολεμική αεροπορία (SAAYF).
Ο λόγος αφορά και την έντονη δράση παρακλαδιού της οργάνωσης  Al-Sham στο Σινά ,  η οποία έχει στοιχίσει την ζωή σε δεκάδες Αιγύπτιους στρατιώτες  και πρόσφατα και του  διοικητή της 2ας αιγυπτιακής στρατιάς  .
Το πρακτορείο ειδήσεων Al-Masdar επικοινώνησε με την συριακή πολεμική αεροπορία για να επιβεβαιώσει την είδηση αυτή ωστόσο, δεν έχει ληφθεί απάντηση ακόμα  για να ελεηθεί η εγκυρότητα του ισχυρισμού αυτού.
Τον περασμένο μήνα, αρκετοί Αιγύπτιοι  στρατιωτικοί σύμβουλοι ταξίδεψαν από το Κάιρο στο λιμάνι της Ταρτούς, προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια συνάντηση με τους Ρώσους ομολόγους τους στο αεροδρόμιο  Τ-4 στην  ανατολική  Χομς.
Σε άρθρο μας με τίτλο (Αιγύπτιοι αξιωματικοί έφτασαν στην Ταρτούς-Ένταξη της Αιγύπτου στην φιλο-ρωσική συμμαχία – Κατάπλου ελικοπτεροφόρου MISTRAL στην Συρία ;), είχαμε αναφέρει ότι ομάδα Αιγυπτίων ανωτάτων αξιωματικών του στρατού είχε μεταβεί  στην ρωσική ναυτική  βάση στην Ταρτούς στη Συρία για συνεργασία με την ρωσική πλευρά, ανακοίνωσε το  πρακτορείο ειδήσεων «Al-Masdar».
Η επίσημη δικαιολογία της επίσκεψης τους αφορούσε  στρατιωτική  εκπαίδευση υπό την καθοδήγηση των ρωσικών στρατιωτικών συμβούλων.  Αλλά ……τι να τους ετοιμάζει άραγε και πάλι ο Β.Πούτιν;



Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...