Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Ιστορική απόφαση του Πατριαρχείου Βουλγαρίας τινάζει στον αέρα τη σύνοδο του Κολυμπαρίου


Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης
εφημέριος του Ι.Ν. αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης

Συγχαίρω τη Βουλγαρική Εκκλησία για την ιστορική της απόφαση


Συγχαίρω την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας για την ηρωική, ομολογιακή και κυρίως Ορθόδοξη απόφασή της να μην αναγνωρίσει της ψευδοσύνοδο της Κρήτης (εδώ). Η απόφαση αυτήν αποτελεί σταθμό για την σύγχρονη πορεία της Ορθοδοξίας.
Λυπάμαι όμως για τις απαράδεκτες παρεμβάσεις του πρωτεργάτη της ληστρικής ψευδοσυνόδου, οικουμενικού πατριάρχου Βαρθολομαίου.
Πάνω στην αγωνία του για την αναγνώριση των αποφάσεων της συνόδου του Κολυμπαρίου από όλες τις τοπικές Εκκλησίες, παρεμβαίνει, χρησιμοποιώντας τη συνήθη πρακτική του Φαναρίου. Απειλές προς την Εκκλησία της Ελλάδος και προς συγκεκριμένους μητροπολίτες (εδώ). Εύχομαι να μην υποκύψουν, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι υπόλοιποι σεβαστοί Ιεράρχες της Εκκλησίες μας, στις υποχθόνιες πιέσεις, στις υποτιμητικές υποδείξεις, και στις βάρβαρες απειλές μέσω των παρεμβάσεων αυτών. Να αντισταθούν και να καταδικάσουν με τη σειρά τους απερίσπαστοι την ψευδοσύνοδο. Με τον τρόπο αυτόν θα αποτρέψουν χιλιάδες κληρικούς και μοναχούς και εκατοντάδες χιλιάδες ευλαβών χριστιανών, να επιλέξουν την διακοπή του μνημοσύνου και την αποτείχιση. Περιμένουμε όλοι μας με αγωνία την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος στην έκτακτη ιεραρχία του Νοεμβρίου. Παρακαλούμε τον Άγιο Θεό να φωτίσει τους ιεράρχες μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...