Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

"Εάν θέλεις κάτι βαθύτερο πήγαινε στους Ορθοδόξους! Όχι στους Καθολικούς! Αυτοί δεν είναι σοβαροί.."

Ο Γέρων Νίκων διηγείται την ιστορία ενός Άγγλου, του οποίου το σπίτι ήταν έξω από το Λονδίνο και βρισκόταν απέναντι από πολύ γνωστό ορθόδοξο μοναστήρι, την Μονή του Τιμίου Προδρόμου στο Έσσεξ.
Ο Άγγλος αυτός κάποια στιγμή αγανακτισμένος από την δική του Θρησκεία, αποφάσισε να φύγει και να πάει να αναζητήσει κάτι πιο βαθύ και πνευματικό γύρω από την Πίστη και πήγε στις Ινδίες, στην Καλκούτα. Σπούδασε εκεί σε μία μεγάλη Θεολογική Ινδουιστική Σχολή για τέσσερα χρόνια και όταν τελείωσε θέλησε να ευχαριστήσει προσωπικά τον διευθυντή της σχολής. Αφού τον ευχαρίστησε, ο διευθυντής τον ρώτησε εάν ήταν ικανοποιημένος και εάν είχε βρει αυτό που έψαχνε και ο Άγγλος του είπε: «όχι, κάτι θέλω ακόμα, μέσα μου κάτι δεν έχει ικανοποιηθεί»!
Τότε ο διευθυντής της Θεολογικής Ινδουιστικής Σχολής του απάντησε: «Εάν θέλεις κάτι βαθύτερο πήγαινε στους Ορθοδόξους, όχι στους Καθολικούς! Αυτοί δεν είναι σοβαροί..»
Γυρνώντας λοιπόν στην Αγγλία, πήγε και επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Μονή του Τιμίου Προδρόμου του Έσσεξ, η οποία βρισκόταν απέναντι από το σπίτι του…..

Γέρων Νίκων «Η Χαρά στην ζωή του Χριστιανού» 17.10.2016
Ενορία Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης
Ομιλητής ο γέρων Νίκων ο Αγιορείτης


Πηγή βίντεο: Άγιος Χριστόφορος
https://www.youtube.com/channel/UC_AO...

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...