Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Διχοτόμηση της Τουρκίας τον Απρίλιο του 2017 φοβάται ο Ερντογάν – Πώς αντεπιτίθεται

Αποφασισμένη είναι η Τουρκία να εμποδίσει το αμερικανικό σχέδιο δημιουργίας «κουρδικού διαδρόμου»,
από το Ιράκ μέχρι τις ακτές της Μεσογείου μέσω Συρίας, σύμφωνα με ανάρτηση της ερντογανικής εφημερίδας Yeni Safak, όπως και τη διχοτόμηση της Τουρκίας που «προβλέπεται» για την Άνοιξη του 2017.
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο χτύπημα στο «τρομοκρατικό διάδρομο» [κουρδικό διάδρομο] που οι Ηνωμένες Πολιτείες στοχεύουν να δημιουργήσουν στη [βόρεια] Συρία και στο Ιράκ, πραγματοποιώντας στρατιωτικές επιχειρήσεις στις Αλ Μπαμπ, Μανμπίτζ, Τελ Αμπιάντ, Μοσούλη και Ταλ Αφάρ, γράφει η Yeni Safak.
Δηλαδή, με άλλα λόγια, οι Τούρκοι σκοπεύουν να καταλάβουν τις πόλεις Αλ Μπαμπ, Μανμπίτζ και Τελ Αμπιάντ στη βόρεια Συρία, την Ταλ Αφάρ στο Ιράκ και να μπουν και στη Μοσούλη. Δηλαδή, να καταλάβουν όλη τη βορειοδυτική Συρία κατά μήκος των συνόρων τους και το βορειοδυτικό Ιράκ.
Είναι οι περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας και του βορειοδυτικού Ιράκ που στον χάρτη που ακολουθεί βρίσκονται σημειωμένες μέσα στα κόκκινα πλαίσια.
Ο κουρδικός διάδρομος, που θέλουν οι Τούρκοι να αποτρέψουν, είναι το κίτρινο χρώμα» στον χάρτη, που θα φέρνει τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου από το ιρακινό Κουρδιστάν μέσω του συριακού Κουρδιστάν στη Μεσόγειο, όπου εκεί -κατά πάσα πιθανότητα- θα συναντηθούν με τους ελληνικούς και ισραηλινούς (υποθαλάσσιους) αγωγούς προς την Ευρώπη.

north_syria_iraq
Ο τουρκικός στρατός δηλώνει, σύμφωνα με τη Yeni Safak, ότι πρώτα θα διώξει το Ισλαμικό Κράτος από την Αλ Μπαμπ και στη συνέχεια τους Κούρδους από τη Μανμπίτζ και την Τελ Αμπιάντ.

north_syria_map
Μανμπίτζ και Τελ Αμπιάντ ήταν δύο πόλεις που κατείχε το Ισλαμικό Κράτος και απελευθερώθηκαν από τους Κούρδους με την αεροπορική υποστήριξη των Αμερικανών.
Η Yeni Safak κατηγορεί στο ίδιο άρθρο της τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, ότι συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος και τους Κούρδους ενάντια στους τουρκόφιλους μισθοφόρους τζιχαντιστές και παραστρατιωτικούς που τελούν υπό τουρκικές εντολές, στα πλαίσια της επιχείρισης Ασπίδα του Ευφράτη, και κινούνται προς την Αλ Μπαμπ.
Σύμφωνα πάντα με τη Yeni Safak οι Κούρδοι ηγέτες και βουλευτές του φιλοκουρδικού σοσιαλιστικού κόμματος HDP που συνελήφθησαν αργά την Πέμπτη στην Τουρκία σχεδίαζαν να προκαλέσουν χάος στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Το HDP θα δημιουργούσε χάος πραγματοποιώντας σαμποτάζ και βάζοντας τους οπαδούς του να διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα για να σταματήσουν οι τουρκικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας.
Η Yeni Safak κατηγορεί έναν εκ των ηγετών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν, τον Τζεμίλ Μπαγίκ, ότι κάλεσε τους υποστηρικτές του να κρατήσουν αντίσταση στην Άγκυρα μέχρι τον Απρίλιο του 2017, οπότε το PKK τότε θα μπορέσει να βγει μπροστά στον νέο χάρτη που θα έχει διαμορφωθεί στην περιοχή.
Στην ουσία η Yeni Safak προαναγγέλλει σχέδιο διχοτόμησης της Τουρκίας από Κούρδους και Αμερικανούς που θα ενεργοποιηθεί τον Απρίλιο του 2017.
Η Yeni Safak μπορεί να είναι μια λαϊκή εφημερίδα, είναι όμως εκείνη η εφημερίδα που απηχεί 100% τις απόψεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Τίποτα δεν γράφεται στη Yeni Safak που να έχει έστω και την παραμικρή απόκλιση από τις «θεωρίες» του σουλτάνου της Άγκυρας.
Εάν πράγματι υπάρχει σχέδιο διαμελισμού της Τουρκίας, κάτι που το υποστηρίζουν πολλοί και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τότε ο Ερντογάν αυτό που λέει είναι ότι δεν θα περιμένει να του κάνουν τη χώρα «κομμάτια» αλλά εκείνος πρώτος θα επιτεθεί, καταλαμβάνοντας εδάφη στο βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία που τα ονομάζει «γραμμές άμυνας».

tribune

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...