Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Εκτόξευση ρωσικού διηπειρωτικού πυραύλου ICBM «Topol» με συστήματα «διάτρησης» αντιπυραυλικής άμυνας

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ )

Πραγματοποιήθηκε εκτόξευση ρωσικού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου ICBM «Topol» , από την περιοχή Αστραχάν στην περιοχή «Sari-Shagan» στο Καζακστάν, με απόλυτη ακρίβεια κατά του στόχου , ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΑΜ, αναφέρουν δημοσιεύματα.
Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο συνταγματάρχης Ιγκόρ Yegorov, εκπρόσωπος της υπηρεσίας Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας σχετικά με τις στρατηγικές πυραυλικές Δυνάμεις .
Ο στόχος της δοκιμής ήταν το τεστάρισμα ενός πολλά υποσχόμενου συστήματος κεφαλών του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου .
«Στις 17 Νοέμβρη 2015 στις 15:00 και 12 λεπτά ώρα Μόσχας εκτοξεύθηκε διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM) RS-12M ICBM «Topol» από το πεδίο βολής του Kapustin Yar στο Αστραχάν σε περιοχή του Καζακστάν», είπε ο Yegorov .
Η ουσία της εκτόξευσης ήταν η δοκιμή προηγμένου εξοπλισμού μάχης επί του πυραύλου, το οποίο είναι δυνατό να ξεπεράσει συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας. Ο πύραυλος ανήκε στο σύνταγμα πυραύλων της περιφέρειας Tatishchev.
«Επιβεβαιώθηκε η ορθότητα των τεχνικών λύσεων που ενσωματώθηκαν στον βελτιωμένο πυραυλικό συγκρότημα » Topol-M «, καθώς και την ετοιμότητά του να εκτελέσει την αποστολή του , με εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια στόχευσης και εξουδετέρωσης του στόχου, στην χερσόνησο Καμτσάτκα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας Ιγκόρ Yegorov.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, το μήνυμα που αποστάλθηκε σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, είναι κάτι παραπάνω από σαφές. Υπενθυμίζουμε απλά την διαδρομή , που διήνυσε ο πύραυλος και η οποία καλύπτει μια τεράστια απόσταση , όσο και το ότι πρόκειται για βαλλιστικό πύραυλο που είναι σε κινητό όχημα .
Ο κατακερματισμός της Ευρώπης συνοδεύεται από την αποδυνάμωση του ΝΑΤΟ. Στις ευρωπαϊκές χώρες, επί της ουσίας, δεν υπάρχουν μεγάλοι Στρατοί. Αν το δούμε από αυτήν την σκοπιά, με φόντο την αμυντική αποδυνάμωση της Ευρώπης, η συγκριτική αμυντική ισχύς της Ρωσίας έχει αυξηθεί σημαντικά. Έτσι έχουμε μια  συνεχή επίδειξη ισχύος από Ρωσία, ΗΠΑ , Κίνα τους τελευταίους μήνες.
Εμείς στεκόμαστε όμως στο ότι ο πύραυλός διέθετε προηγμένο εξοπλισμό μάχης ο οποίος έχει ως αποστολή την διάτρηση αντιπυραυλικών ασπίδων. Αυτός θα είναι ο προσανατολισμός των ρωσικών πυραυλικών δυνάμεων από εδώ και στο εξής.


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...