Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ


Πολλοὶ φίλοι καὶ θαυμαστὲς τοῦ Τάματος τοῦ Ἔθνους, ἀπαιτοῦν νὰ ἀναρτήσουμε ὁλόκληρη τὴν συνέντευξη. Τὴν δημοσιεύουμε εὐχόμενοι νὰ διαφωτιστοῦν οἱ πάντες ὀρθὰ καὶ νὰ δοῦμε τὸ ὄνειρο ὅλων τῶν Ἑλλήνων νὰ πραγματοποιεῖται, γιὰ νὰ ἀναζωογονηθῆ τὸ κατατρωθὲν ἠθικὸ καὶ ἐθνικὸ σθένος τῶν Ἑλλήνων στοὺς χαλεπεστάτους καιρούς, ποὺ ζοῦμε.

Ὅπως τονίζει καὶ ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος καὶ κάθε ὑγιῶς ἐθνικὰ καὶ ὀρθόδοξα σκεπτόμενος Ἕλλην, εἶναι μέγιστο σκάνδαλο νὰ κόπτωνται οἱ πάντες γιὰ μωαμεθανικὰ τεμένη καὶ νὰ ἀδιαφοροῦν δαιμονιωδῶς γιὰ τὴν πραγματοποίησι τοῦ Τάματος τοῦ Κολοκοτρώνη.



Πότε συστήθηκε το εν λόγω Ίδρυμα; Πώς πήρατε αυτή την απόφαση και κατά πόσο ήταν αυτή αποτέλεσμα συζητήσεων με τον στενό κύκλο των δικών σας ανθρώπων;

Ευχαριστώ. Λόγω χώρου απαντώ τηλεγραφικά, παραβιάζοντας ορθογραφικούς κανόνες, χωρίς εκτενή συγχαρητήρια προσωπικοτήτων.

Δουλεύω σκληρότατα από 10 χρονών. Μαζί με τα μαθήματα διάβαζα Ιστορία Παπαρρηγόπουλου, Αγ.Γραφή κ.λπ. Συνειδητοποίησα επιτακτική ανάγκην οι απόγονοι του Θρυλικού Γέρου του Μοριά και των άλλων ηρώων της Παλιγγενεσίας να πραγματοποιήσουμε την ιερά παρακαταθήκη του 1821. Αποφάσισα να το αναλάβω, εφόσον το αμαρτωλό κράτος κατασπαταλά τρισεκατομμύρια ευρώ εις ευτελή έργα, η Εκκλησία εξανέμισε αμύθητο περιουσία αλλά γιαυτό οι αρμόδιοι αδιαφόρησαν. Συνεχίζω 70 έτη να εργάζομαι από τα χαράματα μέχρι και τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες. Με απερίγραπτες στερήσεις κατόρθωσα εδώ και στην Γερμανία, να σχηματίσω μία ουχί ευκαταφρόνητο περιουσία και την διαθέτω δια το κοινό καλόν προς δόξα Θεού.
Το 1992 επιστράτευσα φίλους, τους Προέδρους Ακαδημίας αειμνήστους Γ.Μερίκα (και μετέπειτα Υπουργό Υγείας), Σ.Κυδωνιάτη, τους διάσημους Καθηγητές Ιατρικής, κ. Γ.Δαΐκο, και κ. Π.Τούτουζα κλπ. προσωπικότητες και διοργανώσαμε τον «Διορθόδοξο Σύνδεσμο ο Απόστολος Παύλος». Μέσω αυτού αποστείλαμε άνω των 75.000 τόνων ανθρωπιστικές βοήθειες ανά την υφήλιο και συνεχίζουμε χωρίς την παραμικρά βοήθεια Πολιτείας. Ουδεμία άλλη ανθρωπιστική οργάνωση (Εκκλησία Ελλάδος, Ε.Ε.Σ, εκατοντάδες «λαμόγια» Μ.Κ.Ο.) δεν έχουν αποστείλει όλοι μαζί τόσα, όσα εμείς αφανώς.
Το 1996 με το Π.Δ.17.9.1997/ΦΕΚ 853Β/25.9.1997 συνέστησα το φιλανθρωπικό «Ίδρυμα Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών» (Ι.Π.Η.&Π.Α.), αφιερώνοντας όλη την περιουσία μου. Πιστεύοντας απολύτως στις ανεκτίμητες, ηθικές και πνευματικές αξίες της φυλής και στην Ορθοδοξία (και απόφαση του Αρ.Πάγου προ 65 έτη: «η προσπάθεια αναδείξεως φήμης…είναι η υψίστη ιδιοτέλεια»), δεν το ονόμασα «Αναγνωστοπούλειον», ως είθισται.
Για την πραγματοποίηση του μνημείου δοξολογίας, ευχαριστίας, ευγνωμοσύνης και λατρείας στον Ελευθερωτή Σωτήρα Χριστό επιστράτευσα εκατοντάδες φίλους και συστήσαμε το «Σωματείο οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους».


Με την ανέγερση του Ιερού Ναού προς τιμή των όσων έπραξαν οι αγωνιστές του 1821 πιστεύετε ότι κλείνει το χρέος μας προς εκείνους ή υπάρχουν και άλλες παρακαταθήκες του 1821, οι οποίες έχουν μείνει ιστορικά αδικαίωτες;

Όλα τα τάματά τους έγιναν. Μόνον το Τάμα του Έθνους δεν πρόλαβαν να πραγματοποιήσουν στην Αθήνα, όπως ορίζουν: Η΄ Ψήφισμα (1829), ΦΕΚ 1834/1838.

Παρήλθαν 188 έτη. Διάφορες προσπάθειες απέτυχαν ( Όθων, Α.Ζαΐμης, Ελ.Βενιζέλος κ.α.).

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υπερθεμάτιζε την πραγματοποίηση του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήματος του Τάματος του Έθνους (Π.Ι.Π.Τ.Τ.Ε.), όμως οι σκοτεινές δυνάμεις φρόντισαν και τον έστειλαν πολύ νωρίς στην Θριαμβεύουσα Εκκλησία.


Ο υπερθεματίζων υπέρ του Τάματος του Έθνους
αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος στο οικόπεδο του Ι.Π.Η.&Π.Α.  στην κορυφή Λόφου Παλλήνης με απεριόριστη θέα προς Κάρυστο και Αίγινα.

Δυσφημούμεθα, ότι δήθεν μας δωρίζονταν εκκλησιαστικά οικόπεδα και δεν τα δεχόμαστε. Παρά υπενθυμίσεις δεν λάβαμε συγκεκριμένα τοπογραφικά. Δεν απορρίπτομε τίποτε.

Το μνημείο φρονούμε ότι επιβάλλεται να είναι σε θέση περίοπτο. Έχομε «οργώσει» την Αττική. Μόνη ενδεδειγμένη είναι το Αττικό Άλσος. Δεν ζητούμε και τα 590 στρέμματα, μόνον 50. Όπως δωρίθηκε το πανάκριβο «φιλέτο» του παλαιού Ιπποδρομίου στο Ίδρυμα «Νιάρχος» με το δικαίωμα να απαθανατισθεί το όνομά του στο πάρκο, αναρτηθούν τα αγάλματά του σε κάθε χώρο της Εθν.Βιβλιοθήκης και της Λυρ.Σκηνής, το προσωπικό να αμείβεται και τα κτίρια να συντηρούνται από το κρατικό προϋπολογισμό.
Αντιθέτως εμείς το πάρκο δεν θα το ονομάζουμε «Αναγνωστοπούλειο» αλλά «Επίγειο Παράδεισο», ούτε απαιτούμε αγάλματα, ούτε καν το όνομά μου να αναφερθεί. Να απέλθω από τον μάταιο τούτον κόσμο σαν άγνωστος στρατιώτης.
Ούτε ζητούμε μίαν δεκάρα από προϋπολογισμούς των καθύλην υποχρέων, Πολιτείας και Εκκλησίας, όπως από το 2008 τονίζομε συνεχώς και στην Δ.Ι.Σ.
Απαιτούμε όμως η Εκκλησία να πρωτοστατεί ευλογούσα, η Πολιτεία να νομοθετεί δια αλλαγή χρήσεως γής, πολεοδομείν, υψούν κ.λπ.


Έχει γίνει κάποιος υπολογισμός για το πόσο θα στοιχίσει η ανέγερση αυτού του Ναού;

Όπως και νομοθετικά δεσμευόμαστε : Όλα τα έξοδα αναλαμβάνουμε Ι.Π.Η.&Π.Α. και Σωματείο οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους, το προσωπικό και συντήρηση κτισμάτων.
Απεναντίας 20% των καθαρών εσόδων θα διατίθεται στον Κρατικό Προϋπολογισμό, για εξοπλισμό σχολείων, συσσίτια μαθητών, αναστήλωση Ναών και Μονών. Απόλυτη διαφάνεια και ανιδιοτέλεια, αυστηρώς χρηστή διοίκηση και εξελεγκτική επιτροπή θα δημιουργούν περισσεύματα, με τα οποία θα κτίζονται ορφανοτροφεία, γηροκομεία κλπ., που δεν θα λαμβάνουν τα ονόματα των δωρητών, αλλά «Βασιλειάδες».
Ουδείς από τους διοικούντες θα αμείβεται και δεν θα υπάρχουν «ημέτεροι» και «λαμόγια» για να πασχίζουν να ιδιοποιούνται το ιερόν χρήμα.

Έχομε δώσει εξετάσεις και αποδεδειγμένως λάβαμε άριστα.
Όταν οι ευλαβείς Χριστιανοί διαπιστώσουν ότι πραγματοποιείται τεράστιο έργο χωρίς «μίζες», «λαδώματα», «τρωκτικά», θα σπεύσουν να δώσουν όπως τόνιζε και ο αείμνηστος θρυλικός Γέρων Αυγουστίνος Καντιώτης προ 53 ετών.


 
Ο εις πάντα διαπρέψας ανεπανάληπτος Θρυλικός Γέρων, Μητροπολίτης πρώην Φλωρίνης, αείμνηστος Αυγουστίνος Καντιώτης απαιτούσε εδώ και 53 χρόνια
το Τάμα του Έθνους.

http://www.fotgrammi.gr/index.php/ekdoseis/category/index2.php?option=com_flippingbook&view=book&id=60:teyxos-52a&catid=2:2009-09-17-00-27-03&tmpl=component


Έχουμε ήδη δωρεάν προσφορές : Χωματουργικά,  μάρμαρα,  αγκωνάρια πολλών Δήμων, οικοδομικά, αγιογραφίες, στρατιά εθελοντών και ακίνητα ευλαβών συνανθρώπων. Δεν κάνουμε χρήση πριν την νομοθετική ρύθμιση.
Ο δωρητής αφιέρωσε στο Ι.Π.Η.&Π.Α. οικόπεδα στην Αττική άνω των 100 στρεμμάτων. (ένα  4 στρεμμάτων επωλήθη έναντι 3.276.000 Ευρώ, κατατεθειμένα επονόματι του Ιδρύματος), χρεόγραφα περίπου 5.000.000 Ευρώ, στο Ψυχικό διώροφο, στην Αροανία Καλαβρύτων οικόπεδα περίπου 25 στρεμμάτων, 3 κτήρια μεγάλης αξίας και περίλαμπρο Ναό μετά των πολιτιστικών χώρων.
Ο δωρητής έχει μεγάλο ελάττωμα να μη υποκύπτει, να μη λαδώνει, να μη έχει εμπιστοσύνη σε κανένα παρά μόνον στο Θεό και στους έμπρακτους ιδεολόγους, που δεν είναι απ’τη Πάρο (να πάρουν) αλλά απ’τη Τήνο (να δίνουν), πού με έξωθεν καλή μαρτυρία δύνανται να διαχειρίζονται τον οβολό της χήρας και όχι οι «ημέτεροι» των πολιτικών και εκκλησιαστικών ταγών.

Όταν υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις και παραχώρηση καταλλήλου εδάφους, θα γίνει περιβαλλοντολογική μελέτη και θα συγκροτηθεί εν δυνάμει προϋπολογισμός, πού θα έχει έσοδα σε χρήματα και είδος (υλικά-εργασία).

Βεβαίως αντιλαμβανόμεθα ότι τα χρήματα που θα χρειασθούν είναι πάρα πολλά αλλά ο σχεδιασμός μας είναι επαρκής. Οι Ορθόδοξοι Έλληνες και φιλέλληνες έχουν αστείρευτες δυνάμεις και ο οβολός εκάστου –εθελοντική συμμετοχή –επαρκεί.

Η ελληνική πολιτεία έχει δώσει δείγματα ανταπόκρισης σε αυτό το αίτημα; Έχετε έρθει σε επαφή με κάποιους πολιτικούς ή συγκεκριμένα υπουργεία για μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων; 

Ουδόλως μένουμε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των αρμοδίων παντός επιπέδου. Καθημερινά αναμένομε 20 ώρες το 24ωρο στο ακουστικό μας.

Πρώην Περιφερειάρχης Αττικής δώρισε μέρος του Άλσους Ν.Φιλαδέλφειας στην ΑΕΚ και 20 εκατομμυριάκια ευρώ, δια να γεμίζουν από παθιασμένους.
Εμάς μας εμπαίζουν ότι σε εποχή δυστυχίας δεν είναι φρόνιμο να διατεθούν χρήματα δια ένα τέτοιον έργον.
Δια Λυρική Σκηνή, γήπεδα, μωαμεθανικά τεμένη = βιομηχανίες καμικάζι και τζιχάντ έχουν εκτάσεις, χρήματα κ.λπ. και όχι μόνον ιθύνοντες αλλά, δυστυχώς, και μερικοί κληρικοί υπερθεματίζουν.

Επί τριετία ζητούμε επιμόνως συνάντηση με πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Έχουμε αποστείλει σχέδια Νομοθετικής Ρυθμίσεως, Εισηγητικής Εκθέσεως και Οργανισμού, όμως, μόνον από 4 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δημοκρατίας, ΑΝ.ΕΛ., Χρυσής Αυγής έδειξαν ενδιαφέρον. Και αυτοί τονίζουν, αν η Εκκλησία το απαιτήσει, θα δραστηριοποιηθούν για άμεση Νομοθετική Ρύθμιση.
Το Τάμα του Έθνους δεν κομματιάζει. Αριστεροί και δεξιοί χωράν. Όταν οι Έλληνες ήταν ενωμένοι είχαμε επιτυχίες, στη διχόνοια συμφορές.


Βέβαια, από κάποιους θα μπορούσε να λεχθεί ότι σε περίοδο πρωτοφανούς κρίσης έχει προτεραιότητα το ανθρωπιστικό έργο, η ανακούφιση των φτωχών που ολοένα αυξάνονται στην Ελλάδα και όχι ένα τόσο πολυδάπανο έργο. Τι τους απαντάτε;

Με το Τάμα, τώρα στην ύφεση θα γίνονται επενδύσεις, θα προκύψουν εργασίες, χρήματα στα ασφαλιστικά ταμεία, κίνηση στην αγορά, λογικοί φόροι στα δημόσια ταμεία. Τα άλλα επιχειρήματα, συσσίτια κ.λπ. και ότι δεν χρειάζεται το μνημείο δοξολογίας είναι σατανικά φληναφήματα. Ο Θεάνθρωπος, όταν ο κλέπτης του Ταμείου Ιούδας έλεγε ότι το πανάκριβο μύρο θα μπορούσε να πουληθεί και να δοθούν χρήματα στους πτωχούς, μας ξεκαθάρισε «τους πτωχούς γαρ πάντοτε έχετε μεθ' εαυτών, εμέ δε ου πάντοτε έχετε».
Συσσίτια πρέπει να είναι δια αρρώστους, ηλικιωμένους, μικρά παιδιά και μη ευρίσκοντας εργασία.

Αλλά και αυτό δεν το παραβλέπουμε. Η προσφορά μας στις ανθρωπιστικές βοήθειες είναι άνω τεράστια, όπως προαναφέραμε, και συνεχίζουμε.

Ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την επίτευξη αυτού του έργου; Πώς μπορεί να προχωρήσει μαζί του η συνεργασία;

Ευλαβείς κληρικοί και λαϊκοί (ΙΣΚΕ, ΠΕΘ, Μητροπολίτες, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος κλπ), υπερθεματίζουν δια την άμεση πραγματοποίηση του Τάματος.
Μόνον η διοικούσα Εκκλησία λέγει μεν το ναι, όμως δεν θέλει να δώσει στους πολιτικούς να εννοήσουν να πραγματοποιηθεί κολοσσιαία επένδυση από την οποίαν θα έχει εις βάθος χρόνου αμύθητα οφέλη η Πατρίδα μας (http://www.fotgrammi.gr/index.php/2009-07-31-01-00-24/2009-07-02-14-53-06/2009-07-31-01-19-02/986-2015-08-31-13-50-49).




 Ὁ Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος συγχαίρων για το Τάμα του Έθνους καταλήγει : «…διά την ευλαβή πρόθεσιν της υπό την Προεδρίαν Υμών οργανώσεως όπως εμπράκτως μετάσχει εις τα φιλανθρωπικά και κοινωνικά έργα…».
http://www.fotgrammi.gr/index.php/yperaspistes/913-----422015



Ο ταπεινός και ευλαβής Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος υπερθεματίζει πάντοτε για άμεση πραγματοποίηση του Τάματος του Έθνους.
http://www.fotgrammi.gr/index.php/yperaspistes/1005-2015-11-05-09-10-19


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος υπερθεματίζων για την αναγκαιότητα και άμεση πραγματοποίηση του Τάματος του Έθνους
επανέρχεται συνεχώς στην Ι.Σύνοδο.

http://www.fotgrammi.gr/index.php/yperaspistes/1004-2015-11-05-08-09-01

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος σε γραπτό μήνυμά του μεταξύ των άλλων τονίζει μεγίστη αναγκαιότητα του Τάματος του Έθνους και καταλήγει  : «Α. Δὲν νομίζω νὰ ὑπάρχῃ μεγαλύτερο, ὡραιότερο καὶ σημαντικότερο ὅραμα γιὰ τοὺς σύχρονους ἕλληνες καὶ πιστοὺς χριστιανοὺς ἀπὸ τὴν ἐκπλήρωση τοῦ «Τάματος τοῦ Ἔθνους», μάλιστα ἐν ὄψει καὶ τῆς ἐπικειμένης ἐπετείου τῶν διακοσίων ἐτῶν ἀπὸ τῆς ἐθνικῆς παλιγγενεσίας. Ταυτόχρονα ὅμως, δὲν ὑπάρχει καὶ μεγαλύτερο σκάνδαλο ἀπὸ τὴν μὴ πραγμάτωσή του.»
http://www.fotgrammi.gr/index.php/yperaspistes/922---------1622015

Πρέπει να δώσουμε στους Αγίους πατέρας να εννοήσουν ότι η Στρατευόμενη Ορθόδοξος Εκκλησία δεν αποτελείται μόνον από κληρικούς, αλλά και από ευλαβείς λαϊκούς, που ουδέν υστέρημα έχουν, πέραν των μυστηρίων της Εκκλησίας, να προΐστανται στα καλά έργα. Αντιθέτως οι Άγιοι πατέρες διοικούντες την Εκκλησία με τους «παρατρεχάμενους», «περιεργαζόμενους» και «κολλητούς» «ημετέρους» (μόνη ικανότητα μερικών είναι να εξασφαλίζουν και τα τετρασέγγονα) απεδείχθησαν άκρως ακατάλληλοι να διαχειρίζονται το ιερό χρήμα. 

Στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο θα προεδρεύει ο εκάστοτε Μακαριότατος, θα συμμετέχουν η Δ.Ι.Σ., οι Μητροπολίτες Αττικής και από μία προσωπικότητα από όλους τους τομείς, εκλεγόμενοι δια κλήρου.
Η Διοικούσα Επιτροπή θα αποτελείται από τον εκάστοτε Μακαριότατο και από 5 μέλη του Ι.Π.Η.&Π.Α. και του Σωματείου οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους.

Η Δ.Ι.Σ εξέδωσε πολύ ορθώς μίαν απόφαση (8.6.2012) που ορίζει :  «την 25.3.2021 να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια». Αρίστη διατύπωση, όμως πού, πώς, απολύτως τίποτε...

Στη συνέχεια μετά βασάνων υπέγραψε εξουσιοδότηση σε 9μελή επιτροπή μας για να διαπραγματευθούμε με την πολιτεία, που όμως κωφεύει.
Το παράπονό μας είναι ότι η διοίκηση της Εκκλησίας συναντάται με την πολιτεία αλλά ούτε καν θέτει το Τάμα, ενώ εμείς ζητούμε να τεθεί σε προτεραιότητα .

Αυτή είναι η διαφορά μας.

Περισσότερα έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα μας www.fotgrammi.gr, και το περιοδικό μας ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ, που μπορούν όλοι να το έχουν δωρεάν, τηλεφωνώντας 210-3254321.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...