Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Express: Ο Πούτιν ετοιμάζεται να στείλει 150.000 στρατιώτες στη Συρία

σχόλιο Γ.Θ : Θυμηθείτε εκείνη την Προφητεία του 1053 στον πάπυρο της Ι.Μ Κουτλουμουσίου, που έλεγε... Νίκη Ορθοδόξων λαών και γενική σφαγή Αγαρηνών υπό Ορθοδόξων.
Η συνέχεια των προφητειών του παπύρου είναι ακόμα πιο συγκλονιστική.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν ετοιμάζεται να στείλει 150.000 στρατό στη Συρία ώστε να εξαλείψει το Ισλαμικό Κράτος μια για πάντα, γράφει η βρετανική Express.

Η βρετανική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ο Ρώσος ηγέτης προετοιμάζει μια πρωτοφανή σε μέγεθος εκστρατευτική δύναμη για να καταλάβει τη ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, πόλη Ράκα στην κεντρική Συρία.
Στη Ράκα λέγεται ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει μια μόνιμη ισχυρή φρουρά τουλάχιστον 5.000 σκληροτράχηλων τζιχαντιστών.
Ο Πούτιν σκοπεύει να κινητοποιήσει 150.000 εφέδρους που επιστράτευσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Σύμφωνα με μια «εσωτερική» πηγή που επικαλείται η Express, «είναι ξεκάθαρο ότι η Ρωσία επιθυμεί να σαρώσει τα δυτικά της χώρας, να καταλάβει στη συνέχεια τη Ράκα και όλες τις πετρελαιοπηγές και πηγές φυσικού αερίου γύρω από την Παλμύρα».
Η ίδια πηγή πρόσθεσε: «Γρήγορα πλέον γίνεται ένας αγώνας δρόμου για τη Ράκα – να ασφαλιστούν οι πετρελαιοπηγές και να εκκαθαριστεί όλη η Συρία από τους τζιχαντιστές», και η πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους είναι στρατηγικής σημασίας για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η αποστολή.

Στο πλευρό του Πούτιν και οι Κινέζοι

Όπως διαβάζουμε στο ισραηλινό debka.com, η Κίνα ενημέρωσε επισήμως τη Μόσχα την Παρασκευή ότι κινεζικά J-15 (Shenyang J-15) μαχητικά – βομβαρδιστικά σύντομα θα βρίσκονται στη Συρία για να πολεμήσουν από κοινού ενάντια στους τζιχαντιστές.
Τα αεροσκάφη αυτά είναι ειδικά σχεδιασμένα για να σηκώνονται από αεροπλανοφόρα και λόγω του ιδιαίτερου σχήματός τους λέγονται και «ιπτάμενοι καρχαρίες».
Το ρεπορτάζ που διαβάζουμε στο debka αναφέρει ακόμα ότι η Βαγδάτη, δηλαδή το Ιράκ, πρόσφερε στη Μόσχα ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο ώστε να στείλει η Ρωσία και εκεί μαχητικά αεροσκάφη για να χτυπήσουν το Ισλαμικό Κράτος και στο Ιράκ.
Η Ρωσία πλέον έχει συμμάχους στη Μέση Ανατολή τους εξής: Κίνα, Ιράν, Ιράκ, Συρία και την οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Τα κινεζικά J-15 θα επιχειρούν από το κινεζικό αεροπλανοφόρο Liaoning-CV-16, το οποίο βρίσκεται στα ανοιχτά των ακτών της Συρίας από τις 26 Σεπτεμβρίου.
Στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης του Ιράκ έχει διαμορφωθεί ειδική αίθουσα πολέμου (θάλαμος επιχειρήσεων) στην οποία μπαίνουν μέσα μόνο Ρώσοι, Ιρανοί, Σύροι και Ιρακινοί επιτελείς.
Από εκεί συντονίζονται οι αερομεταφορές πολεμικού υλικού από τη Ρωσία στη Συρία, αεροπορικές επιδρομές ενάντια στους τζιχαντιστές, αλλά και μεταφορές πολεμικού υλικού και στρατευμάτων από το Ιράν στη Συρία.
Βαγδάτη και Μόσχα έχουν συμφωνήσει, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, να χρησιμοποιήσουν οι Ρώσοι το στρατιωτικό αεροδρόμιο Αλ Τακαντούμ (Al Taqaddum), στη Χαμπανίγια, 74 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης τόσο ως ενδιάμεσο σταθμό για τον ρωσικό στρατιωτικό αεροδιάδρομο προς τη Συρία, όσο και για να εξαπολύουν από εκεί αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος μέσα στο Ιράκ.

tribune

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...