Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Η υπερδύναμη του Πούτιν

Με τον σταυρό στο χέρι και τα Σουχόι οπλισμένα και έτοιμα να εξαϋλώσουν τους αποκεφαλιστές του Ισλαμικού Κράτους,
η Ρωσία αναλαμβάνει τον ρόλο της εκπροσώπησης της κοινής λογικής και του καλού σ' έναν κόσμο που παραπαίει.

Η παράσταση που ανεβαίνει στην παγκόσμια θεατρική σκηνή δεν αρέσει στους εχέφρονες. Το κόστος της είναι αβάσταχτο και το αντίτιμο ισούται με ποταμούς αίματος αθώων. Οι ισχυροί του κόσμου τούτου έχουν αφήσει μια τεράστια περιοχή στο έλεος της μεγαλύτερης φρίκης την οποία έχει αντικρίσει η σύγχρονη Ιστορία - και συχνά την εξοπλίζουν και την τροφοδοτούν με χρήμα και πληροφορίες.

Οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. -σαν ουραγός των ουραγών και κανονική παραδουλεύτρα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ-, η Τουρκία, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία, έχουν ρίξει βενζίνη στην ισλαμική πυρκαγιά που κατακαίει τη βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, και δεν πράττουν τίποτα για να ανασχέσουν την καταστρεπτική μανία της.

Για τις ανάγκες της προπαγανδιστικής εκστρατείας αποπροσανατολισμού της παγκόσμιας κοινής γνώμης, από καιρού εις καιρόν, εκδίδεται κάποιο δελτίο Τύπου από τον απονεκρωμένο ΟΗΕ και πραγματοποιούνται βολές δυτικών μαχητικών κάπου κοντά στο πουθενά. Η Δύση δεν θέλει να σταματήσει το μακελειό στη Συρία, ούτε να εξαφανίσει από προσώπου γης το Ισλαμικό Κράτος.

Η μόνη χώρα που αντέδρασε δυναμικά και με βάση την παράδοση, την πίστη και τον πολιτισμό της είναι η Ρωσία. Αποφάσισε να στείλει στρατεύματα στην περιοχή και να πολεμήσει ανελέητα τους δολοφόνους του ISIS.

Με αυτήν την πρωτοβουλία του, ο πρόεδρος Πούτιν πήρε αυτοδικαίως τον τίτλο του παγκόσμιου ηγέτη, που ενδιαφέρεται αληθινά για την ισορροπία και ό,τι έχει απομείνει από την έννοια της κανονικότητας στην πολύπαθη υφήλιο.

Οι λοιποί άγχονται μόνο για την ικανοποίηση των απαιτήσεων εξαιρετικά μικρών και έξαλλων μειοψηφιών, που ελέγχουν τα ΜΜΕ, τη ροή του χρήματος και τους μηχανισμούς παραγωγής ιδεολογίας.

Την άθεη Ρωσία του κομμουνισμού, που απέτυχε, διαδέχτηκε η ένθεη, ορθόδοξη υπερδύναμη, που θα κάνει τη διαφορά.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...