Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Πούτιν σε Ερντογάν: Μην ανακατεύεσαι στη Συρία. Θα προκαλέσουμε καταστροφικό πόλεμο στην περιοχή σου.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε μια τηλεφωνική κλήση προς τον Ρώσο ομόλογό του για να συζητήσουν τις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Συρία...

Σύμφωνα με το Moscou Times, o Recep Tayyip Erdoğan έχει εντείνει την συνηθισμένη πολεμοχαρή ρητορική του εναντίον της συριακής κυβέρνησης και του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Ανέφερε στον Πρόεδρο Πούτιν ότι η Τουρκία έχει φθάσει σε ένα όριο, όπου δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη για το «ανθρώπινο μακελειό» στις αραβικές χώρες που σπαράσσονται από τον πόλεμο, αλλά ο Πούτιν σύμφωνα με το ρεπορτάζ έγινε έξαλλος και κατηγορηματικά προειδοποίησε τον Πρόεδρο της Τουρκίας να μην παρεμβαίνει σε εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, διαφορετικά η Ρωσία είναι έτοιμη να προκαλέσει έναν καταστροφικό πόλεμο στην περιοχή της Τουρκίας.
 

Ο Τούρκος πρόεδρος εμβρόντητος, στη συνέχεια ρώτησε τον Πούτιν αν οι παρατηρήσεις του για μια ανάφλεξη σήμαινε μια άμεση απειλή εναντίον της Τουρκίας.
 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε:
«Κύριε Πρόεδρε, μπορείτε να κάνετε την ερμηνεία σας».

 

Ο Ρώσος Πρόεδρος υπενθύμισε επίσης στον Ερντογάν το γεγονός ότι είναι οι λανθασμένες πολιτικές και η επιθετικότητα της Τουρκίας όσον αφορά τη συριακή κρίση, η οποία στοίχισε τη ζωή δεκάδων χιλιάδων αθώων πολιτών και, επιπλέον, κάλεσε τον Τούρκο Πρόεδρο να σταματήσει την υποστήριξη τρομοκρατικών ομάδων και τζιχαντιστών για τους οποίους έχουν συσταθεί στρατόπεδα εκπαίδευσης και ασφαλή καταφύγια στο εσωτερικό του τουρκικού εδάφους.
 

Ο Δρ Ισμέτ Μπαϊρακτάρ, ένας εξέχων καθηγητής πανεπιστημίου, που ειδικεύεται στην πολιτική και κοινωνική ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Τουρκίας, πιστεύει ότι ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της κλήσης του, προσπάθησε, κατά κάποιο τρόπο, να αποθαρρύνει τον Πούτιν να συνεχίσει τη σημαντική πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη της Ρωσίας στην πολιορκούμενη Συριακή Αραβική Δημοκρατία και τον Σύριο Πρόεδρο, αλλά μάταια.
 
dimpenews
http://www.freepen.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...