Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Συνεργείο Προσευχής Γέροντος Παϊσίου

Να κάνεις δικό σου τον πόνο των άλλων

σχόλιο Γ.Θ : Με αφορμή το άρθρο... Για όσους δεν ξέρουνε υπάρχει το Δίκτυο Προσευχής του Αγίου Παντελεήμονος Χανίων Χαλέπας ΕΔΩ

-Είπατε Γέροντα, ότι θα κάνουμε ένα συνεργείο προσευχής. Πότε θα γίνει;

-Από σας εξαρτάται... Την άλλη φορά θα δω σε τι κατάσταση είστε και ανάλογα... θα κάνουμε πνευματικό συνεργείο προσευχής. Αν θα γίνεται προσευχή με πόνο, ξέρετε τι δύναμη θα έχει; Θα προσεύχεστε για τα προβλήματα του κόσμου και όσοι άνθρωποι ζητούν εκείνη την ώρα βοήθεια από τον Θεό και βρίσκονται στην ίδια συχνότητα, θα δέχονται την βοήθειά Του. Εγώ αισθάνομαι τις ψυχές που προσεύχονται. Σαν κύματα - κύματα δυνάμεως νιώθω την προσευχή τους. Πολλές φορές καταλαβαίνω και ποια ώρα έκανε προσευχή ένας άρρωστος και βοηθήθηκε.
-Γέροντα, οι ψυχές για τις οποίες προσεύχεστε το αισθάνονται;
-Ναι, αισθάνονται ότι τις "κάνω σεισμό", συγκλονίζονται. Όταν γίνεται προσευχή με πόνο, ακόμη και άγνωστοι άνθρωποι το πληροφορούνται.
-Γέροντα, πότε η προσευχή μας για τους άλλους είναι περισσότερο ευπρόσδεκτη στον Θεό;
-Όταν την αισθανόμαστε. Και την αισθανόμαστε, αν βάζουμε τον εαυτό μας στην θέση των άλλων. Αν μπούμε δηλαδή στην θέση των αρρώστων ή των κεκοιμημένων, αυτό θα μας βοηθήσει να προσευχηθούμε με πόνο. Ο πόνος κατεβαίνει στην καρδιά και η προσευχή μας γίνεται καρδιακή.

Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου - Λόγοι Στ' -Περί προσευχής
σελ 127-128

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...