Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Κομπάνι: Οι τζιχαντιστές τρώνε βόμβες και κλαίνε. (βίντεο)

Οι τζιχαντιστές έχουν μόνο μια επιλογή μέσα στην Κομπάνι: να πεθάνουν.

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι ντοκουμέντο της απελπιστικής κατάστασης που έχουν περιέλθει οι τζιχαντιστές μέσα στην Κομπάνι.

Το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε την πολιορκία της πόλης στις 15 Σεπτεμβρίου. Όταν οι Κούρδοι υπερασπιστές (YPG/YPJ) της Κομπάνι είδαν ότι δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα βαριά όπλα των τζιχαντιστών στις ανοικτές εκτάσεις γύρω από την πόλη, τότε εφάρμοσαν το στρατήγημα «Στάλινγκραντ».
Υποχώρησαν μέσα στην πόλη, δημιουργώντας μια δεύτερη αμυντική γραμμή ανάμεσα στα σπίτια. Εκεί, στους δρόμους της πόλης, ανάμεσα στα ερείπια, στα κτίρια και στα οδοφράγματα, η αριθμητική και οπλική υπεροχή των τζιχαντιστών εκμηδενίστηκε.
Όταν αργότερα οι Αμερικανοί αποφάσισαν να υποστηρίξουν ουσιαστικά τη φρουρά της πόλης, εξαπολύοντας περισσότερους και στοχευμένους βομβαρδισμούς στις θέσεις των τζιχαντιστών, σε συνεννόηση με τους Κούρδους αντάρτες, το Ισλαμικό Κράτος συνειδητοποίησε ότι είχε παγιδευτεί μέσα στην πόλη και από πολιορκητής βρέθηκε πολιορκημένος.
Δίχως να μπορούν να φύγουν από τις συνοικίες που τους άφησε το YPG να καταλάβουν, διότι οι Αμερικανοί θα τους θερίσουν στα ανοιχτά, αλλά και ανήμποροι να προξενήσουν ουσιαστική ζημιά στα κουρδικά οχυρώματα, οι τζιχαντιστές έχουν μόνο μια επιλογή μέσα στην Κομπάνι: να πεθάνουν.
Το βίντεο που αναρτήθηκε την Τετάρτη καταγράφει ακριβώς την ψυχολογική κατάσταση των τζιχαντιστών. Εγκλωβισμένοι στα σπίτια, βλέπουν τους συμπολεμιστές τους να πεθαίνουν από τις αμερικανικές βόμβες και αυτοί, το μόνο που μπορούν να κάνουν, είναι να προσεύχονται και να κλαίνε. Βλέπετε, δίχως τη δόση τους (παραισθησιογόνα) δεν είναι και τόσο πρόθυμοι να πεθάνουν για όσες… παρθένες και αν τους περιμένουν στον άλλο κόσμο.
Δείτε το βίντεο:


tribune

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...