Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΟΗΕ:OI EYΡΩΠΑΙΟΙ ΠΛΗΝ ΣΕΡΒΩΝ ΕΔΩΣΑΝ ΨΗΦΟ ΑΝΟΧΗΣ ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ


826461_6152439358784143888_n
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Η Τρίτη Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ανέλαβε με πρωτοβουλία  31 χωρών, να διεξαγάγει ψήφισμα κατά των εκδηλώσεων εγκωμιαμού του Νεοναζισμού και των  Χιτλερικών συμβόλων και πράξεων.
Σύμφωνα με το Itar-tas η πρωτοβουλία ανήκει στη Ρωσική Ομοσπονδία. Στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα στις 21.11.2014 μόνο τρεις χώρες ψήφισαν κατά του ψηφίσματος: Ουκρανία,  ΗΠΑ και  Καναδάς.
ùùùùùùùùùùùùùùùù
Ο επίσημος τίτλος του ψηφίσματος ήταν «. Ο αγώνας ενάντια στην εξύμνηση του ναζισμού, νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που συμβάλλουν στις σύγχρονες μορφές ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της συναφούς μισαλλοδοξίας» και περιλαμβάνει 48 σημεία, στα οποία τα κράτη που έχουν υπογράψει δεσμεύονται  να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε νεοναζιστικές τάσεις και να τις θέσουν εκτός νόμου.
(un.org)
knllllllllllllllllhlhlhllll
Σε αυτά τα 48 σημεία, τα υπογράφοντα κράτη, μεταξύ άλλων, καταδικάζουν  την άρνηση του Ολοκαυτώματος , την άρνηση των εγκλημάτων της Ναζιστικής Γερμανίας , την εξύμνηση του ναζιστικού κινήματος και την έκφραση της ναζιστικής ιδεολογίας  σε οποιαδήποτε μορφή. Περιλαμβάνει την εξύμνηση των πρώην μελών των Waffen-SS,   την ανέγερση ναζιστικών μνημείων , αλλά και τις διαδηλώσεις προς τιμήν τους.
lknnnnnnnnnnnnnngkhhnnnn(un.org)
Συνολικά  υπέρ ψήφισαν 115 χώρες, ενώ 55 χώρες εκ των οποίων και τα τα κράτη -μέλη της Ε.Ε. προτίμησαν την αποχή, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας που » κόπτεται» για την άνοδο του νεοναζισμού στη χώρα. Βέβαια ακόμα πιο προκλητική και από την Ελλάδα είναι η Γερμανία η οποία αμετανόητη ψήφισε επίσης αποχή! Από όλη την Ευρώπη μόνο η Σερβία ψήφισε υπέρ, σεβόμενη την Ιστορία της.



Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...