Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Η Τρόικα επιμένει ότι υπάρχει «έλλειμμα» 2,5 δισ και απαιτεί νέα μέτρα.

σχόλιο Γ.Θ : Το τελικό χτύπημα του ευρωσιωνισμού, η ΑΟΖ και ο Ελληνικός ορυκτός πλούτος που οι ευρωκλεφταράδες θέλουν να μας κλέψουν, είναι αλληλένδετα. Θα απαιτούν συνέχεια νέα μέτρα μέχρι να ολοκληρώσουν την υλική και Πνευματική κλοπή τους. Έχει και ο Θεός όμως σχέδια...
 
Το δημοσιονομικό κενό του 2015 ναρκοθετεί τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα στο Παρίσι.
 
Οι πιστωτές υπολογίζουν το δημοσιονομικό κενό για το νέο χρόνο στα 2,5 δισ. ευρώ και επισημαίνουν ότι το κενό δεν κλείνει με τα μέτρα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση. «Δεν θέλουν να συμφωνήσουν χωρίς τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα ληφθούν νέα μέτρα», λέει κυβερνητική πηγή επισημαίνοντας ότι το κλιμάκιο της Τρόικας ασκεί αφόρητες πιέσεις για το δημοσιονομικό κενό.
 
Με απλά λόγια, όλο το θέμα είναι το έλλειμμα για το 2015 το οποίο οι δανειστές υπολογίζουν περίπου στα 2,5 δισ.ευρώ. Η Αθήνα υποβαθμίζει το δημοσιονομικό κενό σε περίπου 350 εκατ. ευρώ και θεωρεί ότι καλύπτονται χωρίς να χρειαστεί η επιβολή νέων μέτρων το 2015. Τα επιχειρήματα της ομάδας Χαρδούβελη, όπως ότι θα επιτευχθούν καλύτερα έσοδα από την ρύθμιση για τακτοποίηση αυθαιρέτων (μετά και την ευνοϊκή για την κυβέρνηση δικαστική έκβαση) αλλά και μεγαλύτερα από όσα υπολογίζει η Τρόικα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ και λόγω της Ανάπτυξης, δεν πείθουν τους δανειστές.
 
Η Τρόικα, όπως λένε ενημερωμένες πηγές με γνώση των όσων γίνονται στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για δεύτερη μέρα στη γαλλική πρωτεύουσα, θεωρει τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης ημίμετρα «δεν χορταίνει» και ζητάει κι άλλα για να υποχωρήσει…
 
Οι δανειστές δεν κάνουν πίσω αν δεν ληφθούν νέα μέτρα, έλεγε μέλος της ελληνικής διαπραγματευτικής αποστολής. Η ίδια πηγή πάντως, δεν απέκλειε να συμφωνηθεί η επιστροφή του κλιμακίου των δανειστών στην Αθήνα συντόμως.
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...