Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΥΣΤΟΡΙΤΣΑ :ΠΟΛΕΜΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ WALL STREET EINΑΙ ΤΟ ΤΡΙΚΕΦΑΛΟ ΘΗΡΙΟ


«ΜΕ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ»
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π


hfh;hf

Την παραμονή των 60 χρόνων του ο σέρβος σκηνοθέτης Emir Kusturica παραμένει ένας οργισμένος βαλκάνιος.Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση «Zvezda» 21.11.14 αναρωτιέται για την υπαρξιακή διάσταση του ανθρώπου ,αναλύει το ουκρανικό,κατονομάζει το θηρίο, και επανέρχεται σε ό,τι τον πληγώνει την ενορχηστρωμένη αιματηρή διάσπαση της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
……Eπίσης ο προβληματισμός μου ως εξηντάρης έγκειται στο να βρω την οριστική απάντηση στο ερώτημα: «τι είναι ο άνθρωπος» «από που έρχεται, που πάει» Ανεξάρτητα από τις εθνικές τους ρίζες.Η θεώρησή μου είναι ότι ο άνθρωπος εμφανίστηκε ως ένα ον πιο ευγενικό πιο λογικό – που καθοδηγήθηκε στη ζωή του από καλύτερες προθέσεις- από αυτό που περιγράφει ο δυτικός καπιταλισμός. Αυτός ζει έξω από αυτόν τον κυρίαρχο κύκλο.Θα τον αποκαλούσα κύκλο.Τον κύκλο του κακού που αποτελείται από τον πόλεμο,το κεφάλαιο και την Wall-Street. Και για να το επαναλάβω ακόμη μια φορά: τον πόλεμο,το κεφάλαιο και την Wall-Street. Ένα τρικέφαλο θηρίο. Αυτό είναι ιδιαίτερα δυνατό από αυτήν την επιρροή που διαθέτει το Hollywood και η αμερικάνικη μηχανή προπαγάνδας. Και πρόκειται για μια χώρα που κάποτε διέθετε μια μεγάλη ιδέα το αμερικάνικο λεγόμενο όνειρο. Σήμερα δεν υπάρχει καμιά ιδέα πλέον εκεί πέρα.Εκτός από αυτήν της ιδιοποίησης,του ελέγχου των ενεργειακών πηγών παντού στον κόσμο…..LJVDDDDDDDDDDDDD
 Προσπαθώ να δω καθαρά και να καταλάβω αυτό που είναι πίσω από τα γεγονότα.Γι αυτόν τον λόγο σταμάτησα να βλέπω τηλεόραση καθώς αυτή ό,τι δείχνει δεν είναι η ουσία του θέματος. Δεν προβάλει παρά την επιφάνεια.Θεωρώ ότι το ουκρανικό δεν είναι παρά η υλοποίηση μιας παλιάς αμερικανικής ιδέας να προσεγγίσει το ΝΑΤΟ τα ρωσικά σύνορα. Εγώ μόνο αυτό βλέπω.Έτσι τα γεγονότα που έγιναν στην Maïdan μοιάζουν υπερβολικά με ό,τι συνέβη στην Bosnie Herzégovine. Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Βοσνία δεν ήταν παρά σποραδικός. Στην πραγματικότητα όλα άρχισαν όταν snipers εμφανίστηκαν στη στέγη του ξενοδοχείου «Holiday Inn» και πυροβολούσαν τους συγκεντρωμένους που διαδήλωναν κατά του πολέμου.
Κατηγορήθηκαν οι Σέρβοι αλλά ουδέποτε υπήρξε κάποια απόδειξη γι αυτό. Στην Maïdan αποδείχθηκε ότι ήταν μαχητές της οργάνωσης Black Waters και η τηλεφωνική συνομιλία του Υπουργού Εσωτερικών της Εσθονίας και της Catherine Ashton διοχέτευσε αποδείξεις ότι τα άτομα αυτής της οργάνωσης πυροβολούσαν τους ακτιβιστές της Maïdan και τις δυνάμεις της τάξης. Έτσι υπάρχει μια δύναμη στον κόσμο που θεωρεί τον πόλεμο ως τον μοναδικό και αληθινό γεννήτορα αυτού του κύκλου για τον οποίο μίλησα. Το αρχικό αντικείμενο αυτής της κρίσης ήταν και είναι πως οι αμερικανικές βάσεις θα προσεγγίσουν περισσότερο τα ρωσικά σύνορα. Η ουκρανική κρίση συνέβαλε σε αυτό.Ξένες ορδές οδηγήθηκαν στα ρωσικά σύνορα.Και η Ρωσία είναι σε κίνδυνο……bljblkjbkbl
…..Πολυάριθμοι σέρβοι και κροάτες και πολλοί περισσότεροι μουσουλμάνοι πίστεψαν ότι ο Slobodan Milošević διέλυσε την Γιουγκοσλαβία. Αλλά αυτοί ξεχνούν ότι εκείνη την εποχή ο George Bush είχε διακηρύξει ότι καμιά πρώην δημοκρατία της Γιουγκσλαβίας δεν θα είχε διπλωματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ αν παρέμενε στο εσωτερικό της Γιουγκοσλαβίας. Κατά συνέπεια δεν μπορούμε να λέμε ότι ο Slobodan Milošević ήταν αυτός που την διέλευσε όπως διατείνεται η προπαγάνδα αποσιωπώντας τη δήλωση George Bush.Αυτό σημαίνει ότι ΑΥΤΟΙ δεν ήθελαν την Γιουγκοσλαβία και όχι ο Slobodan Milošević. Το ίδιο συμβαίνει και στο ουκρανικό. Η Αμερική κάνει την προπαγάνδα της και τα άτομα δυσκολεύονται να ανοίξουν δίοδο προς την αλήθεια.



Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...