Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ετοιμάζονται μεγάλα γεγονότα στην λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, δήλωσε σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, ότι η χώρα του είναι έτοιμη να στείλει στρατεύματα σε ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος,
βοηθώντας στην σταθεροποίηση της κατάστασης ασφαλείας, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα dailymail.co.uk .
Ο Αλ -Σίσι, ο οποίος θα ξεκινήσει το πρώτο ευρωπαϊκό ταξίδι του την Δευτέρα, παραβλέποντας τους «ισλαμικούς» προορισμούς του προκατόχου του , έδωσε μια συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος πρόκειται να επισκεφθεί τη Γαλλία και την Ιταλία, ενώ η περιοδεία περιλαμβάνει επίσης, και μια συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο .
Ο Αιγύπτιος ηγέτης δήλωσε ότι θα στείλει δυνάμεις σε ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος, σε συμφωνία με το Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή.
«Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε στρατιωτικές δυνάμεις σε ένα παλαιστινιακό κράτος», είπε.sisi

«Θα βοηθήσουμε την παλαιστινιακή αστυνομία, καθησυχάζοντας τους Ισραηλινούς μέσω του ρόλου μας ως εγγυητή. Όχι για πάντα, φυσικά. Για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Αλλά σε περίπτωση που ανακηρυχτεί ένα παλαιστινιακό κράτος πρέπει να υφίστανται και στρατεύματα τα οποία θα αποσταλούν», δήλωσε ο ίδιος.
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος είπε ότι είχε μιλήσει για την ιδέα αυτήν, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.
Μιλώντας από την γειτονική Λιβύη, ο στρατάρχης Αλ-Σίσι περιέγραψε την χώρα , σαν «χάος», τονίζοντας παράλληλα ότι είναι «εξαιρετικά επικίνδυνες οι βάσεις των τζιχαντιστών» εκεί, και πρέπει να εξουδετερωθούν τάχιστα .
«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει μια πολύ σαφή και κοινή επιλογή υπέρ του Λιβυκού Εθνικού Στρατού και τίποτα άλλο », είπε ο Σίσι. «Οικονομική βοήθεια, εξοπλισμός, και εκπαίδευση πρέπει να παρέχονται αποκλειστικά και μόνο» στον λιβυκό στρατό.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι, η Αίγυπτος δεν έχει παρέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη, διαψεύδοντας αναφορές ότι η χώρα του, διευκόλυνε αεροπορικές επιδρομές από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στενός συμμάχου του , κατά των πολιτοφυλάκων στην Λιβύη.
Ο Αιγύπτιος ηγέτης ανέτρεψε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, τον Ιούλιο του 2013, προκαλώντας ένα κύμα βίας μεταξύ των υποστηρικτών του Morsi και των δυνάμεων ασφαλείας, επισύροντας την έντονη δυσαρέσκεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.
Ετοιμάζονται πολλά και διαφορετικά γεγονότα στην λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου. Πρώτον η έρευνα και η εξόρυξη υδρογονανθράκων , που μάζεψε πολλά «κοράκια» στην περιοχή, όπως την Τουρκία και άλλους, έπειτα τα σχέδια για την αντιμετώπιση του ισλαμικού στρατού, η προσπάθεια από ΗΠΑ και Τουρκίας, αλλαγής του συριακού καθεστώτος του Άσαντ, η πιθανή δημιουργία κράτους του Κουρδιστάν, αλλά και την ανακήρυξη ενός παλαιστινιακού κράτους, όπως γράφουμε εδώ και μεγάλο διάστημα στο Pentapostagma.gr. Συνταρακτικά γεγονότα που δεν γίνεται να τα αγνοήσουμε , αλλά να προετοιμασθούμε να τα αντιμετωπίσουμε σαν έθνος.

pentapostagma.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...