Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Πούτιν: Το μόνο που έχουν επιτύχει είναι οι Ρώσοι να έχουν ενωθεί εναντίον της Δύσης.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας  επέκρινε τις διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της κυβέρνησής του, κρίνοντας ότι το μόνο που έχουν επιτύχει είναι πως οι Ρώσοι έχουν ενωθεί εναντίον της Δύσης.

«Οι Αμερικανοί έκαναν ένα συστημικό λάθος, πίστεψαν ότι έχω προσωπικά οικονομικά συμφέροντα, λόγω των σχέσεών μου με τους ανθρώπους που ενέταξαν στον κατάλογο των κυρώσεων» που επέβαλαν, δήλωσε ο Πούτιν. Επέμεινε ότι δεν επηρεάζεται από οικονομικά συμφέροντα. «Έχουμε σε σημαντικό βαθμό τερματίσει την αποκαλούμενη ολιγαρχία», υποστήριξε.
Ο Πούτιν επισήμανε ότι για ορισμένα από τα πρόσωπα τα οποία στοχοθετήθηκαν από τις κυρώσεις, η υπόθεση που έκαναν οι δυτικές χώρες ήταν πως ήταν προσωπικοί του φίλοι κι συνεργάτες. «Είναι φίλοι του Πούτιν, πρέπει να τιμωρηθούν, και μετά θα υπάρξει εξέγερση, θα ξεσπάσει ανταρσία. Αλλά τίποτα τέτοιο δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα», ανέφερε.
Ο Πούτιν κατηγόρησε τις κυβερνήσεις των κρατών της Δύσης ότι αντιμετωπίζουν τη Μόσχα ως εταίρο μόνο όταν αυτό εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα.
«Τη στιγμή όμως που η Ρωσία σηκώνεται και δηλώνει ότι έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στο εξωτερικό, οι σχέσεις με αυτήν και με τους ηγέτες τους αλλάζουν αμέσως», πρόσθεσε.
Ως παράδειγμα αναφέρθηκε στον Μπόρις Γέλτσιν, τον οποίο διαδέχθηκε στην προεδρία το 2000.
«Αρχικά η Δύση επαινούσε ό,τι έκανε ο Γέλτσιν. Και μόλις μίλησε για να υπερασπιστεί τη Γιουγκοσλαβία, ξαφνικά μετατράπηκε σε έναν αλκοολικό για τη Δύση», ανέφερε.
Η συνέντευξη διεξήχθη νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αλλά δημοσιεύθηκε ολόκληρη σήμερα.
Χθες Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε ότι οι δυτικές κυρώσεις έχουν στόχο να προκαλέσουν «αλλαγή καθεστώτος», την πτώση της σημερινής κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


olympia.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...