Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Aπό τη Ρωσία με... αγάπη

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο δώρο στο Παρίσι από τον Πούτιν
Aπό τη Ρωσία με... αγάπη είναι το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο που ήδη έχει φωταγωγηθεί έξω από την Παναγία των Παρισίων στη Γαλλία.

Μίνα Αγγελίνη

 
Τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει οι τοπικές επιχειρήσεις γύρω από την περίφημη «Νotre Dame De Paris» δυστυχώς δεν επέτρεπαν την αγορά του παραδοσιακού δέντρου που βάζει τα γιορτινά του, όπως κάθε χρόνο, έξω από την Παναγία των Παρισίων - Τη λύση έδωσε η χώρα του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου
 
Τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει οι τοπικές επιχειρήσεις γύρω από την περίφημη «Νotre Dame De Paris», στην «Πόλη του Φωτός», δυστυχώς δεν επέτρεπαν την αγορά του παραδοσιακού δέντρου που βάζει τα γιορτινά του, όπως κάθε χρόνο, έξω από την Παναγία των Παρισίων.
 
Εφόσον κανείς δεν μπορούσε να βάλει το χέρι στην τσέπη, τη λύση έδωσε η χώρα του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η χώρα του Ρώσου προέδρου προσφέρθηκε να δωρίσει ένα δέντρο ύψους 25 μέτρων, αξίας 80 χιλιάδων ευρώ.

 
Όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», για πρώτη φορά, ο χορηγός του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι ξένος.
 
Πάντως, η διεύθυνση της Παναγίας των Παρισίων έσπευσε να χαιρετίσει την προσφορά της Μόσχας που πράγματι την έβγαλε από μία δύσκολη θέση. Από την πλευρά της, η ρωσική κυβέρνηση αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της σχετικά με την ευγενική χορηγία: «O δήμαρχος της Μόσχας και η ρωσική κυβέρνηση προσφέρουν όλο χαρά ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα κοσμεί τον καθεδρικό ναό. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στηρίζει επίσης την ιδέα αυτή. Το δέντρο έφτασε στο Παρίσι μαζί με τις καλύτερες ευχές της Μόσχας σε όλους τους Γάλλους πολίτες. Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση αγάπης, αλληλεγγύης και αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των Χριστιανών. Δεν θέλουμε απλά να γίνει παρανόηση και να θεωρηθεί ότι το δώρο μας έχει σχέση με την πολιτική».
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...