Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Αυτός είναι ηγέτης: Κόντρα σε όλους, ο Πούτιν αναλαμβάνει την προστασία των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής.


Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει ένα σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, το οποίο θα αφορά στην προστασία των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Επιπλέον, στην Υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ, η οποία θα διεξαχθεί στη Βασιλεία στις 4 και 5 Δεκεμβρίου, η ρωσική πλευρά αναμένεται να ζητήσει μια διεξοδική ανάλυση των αιτιών που οδηγούν σε «χριστιανοφοβία» στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή. Η έκταση των προβλημάτων απαιτεί το συντονισμό των διεθνών προσπαθειών για την προστασία των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή.
Περαιτέρω πρωτοβουλίες και νέα μέτρα με στόχο την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων στον τομέα αυτό αποτελούν αδήριτη ανάγκη. Φυσικά, η Ευρώπη θα πρέπει να συμβάλει στις προσπάθειες αυτές, λαμβάνοντας υπόψη τις χριστιανικές ρίζες του ευρωπαϊκού πολιτισμού, γεγονός που συχνά αγνοείται χάριν της «πολιτικής ορθότητας».
Σήμερα η Μέση Ανατολή βρίσκεται στην κορυφή της διεθνούς ατζέντας. Το κύμα των συγκρούσεων στον αραβικό κόσμο θίγει τα συμφέροντα όχι μόνο της περιοχής, αλλά και των υπολοίπων χωρών, και μπορεί να έχει εκτεταμένες συνέπειες, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο των διαπολιτισμικών και διαθρησκευτικών σχέσεων. Η κατάσταση των θρησκευτικών μειονοτήτων της περιοχής προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Οι μαζικοί διωγμοί των χριστιανών, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ψηφιδωτού της Μέσης Ανατολής για αιώνες, λαμβάνουν πρωτοφανείς διαστάσεις.
Ο πόλεμος στη Συρία μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των πολυάριθμων ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων συνεχίζεται. Στην πραγματικότητα, η χώρα έχει μετατραπεί σε φυτώριο της ισλαμιστικής τρομοκρατίας. Οι εξτρεμιστές, που συγκεντρώθηκαν από όλο τον κόσμο, προκαλώντας χάος, καταστρέφοντας έναν πολιτισμό χιλιάδων ετών, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα μισαλλοδοξίας. Οι ισλαμιστές στη Συρία στοχεύουν στη γενοκτονία όλων των εθνο-θρησκευτικών μειονοτήτων της χώρας: των Χριστιανών, των Αλεβιτών και των Κούρδων.
Είναι γνωστό ότι η ISIS (το Ισλαμικό Κράτος) έχει επιβάλει κεφαλικό φόρο σε όλους τους Χριστιανούς που διαμένουν στις περιοχές που ελέγχει. Επιπλέον, οι Χριστιανοί απαγορεύεται να χτίζουν νέους ναούς ή να επισκευάζουν παλιές εκκλησίες και μοναστήρια. Απαγορεύεται επίσης να το τοποθετούν σταυρούς στους λατρευτικούς τους χώρους και να χτυπούν τις καμπάνες. Οι Χριστιανές είναι υποχρεωμένες να τηρούν τους μουσουλμανικούς κανόνες ενδυμασίας και να καλύπτουν τα κεφάλια τους.
Αυτή βέβαια είναι η «επίσημη» πολιτική των τζιχαντιστών. Στην πραγματικότητα, οι Χριστιανοί έχουν υποστεί βασανιστήρια, τα σπίτια τους και τα σχολεία τους έχουν βομβαρδιστεί, ενώ εκατοντάδες έχουν αιχμαλωτιστεί. Η Συρία, στην οποία ανέκαθεν οι θρησκευτικές και εθνικές ομάδες ζούσαν αρμονικά, έχει γυρίσει στο Μεσαίωνα. Όλα αυτά είναι αποτελέσματα του Ισλάμ, μίας από τις μεγαλύτερες θρησκείες του κόσμου.
Καθώς οι συγκρούσεις στην περιοχή μαίνονται, αυξάνονται και οι φόβοι για την τύχη των Χριστιανών στην περιοχή. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, αναμένεται μια επανάληψη του σεναρίου του 2003 στο Ιράκ, όπου η χριστιανική παρουσία μειώθηκε δραματικά – από το 1,5 εκατομμύριο στους 150.000 Χριστιανούς.
Όσον αφορά στη Συρία, δυστυχώς οι δυτικές δυνάμεις προκειμένου να ανατρέψουν τον Μπασάρ αλ Άσαντ υποστήριξαν και υποστηρίζουν τους δήθεν μετριοπαθείς αντάρτες, οι οποίοι είναι ουσιαστικά οι ίδιοι ισλαμιστές τρομοκράτες που αποτελούν την ISIS.
Η Μόσχα ανησυχεί ιδιαίτερα για τους διωγμούς των θρησκευτικών μειονοτήτων που ζουν στο βορειοδυτικό Ιράκ. Επιπλέον οι τζιχαντιστές έχουν δηλώσει ανοιχτά την πρόθεσή τους να «ρίξουν» ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής στην «άβυσσο» της τζιχάντ.
Σήμερα ένας στους τέσσερις χριστιανούς παγκοσμίως υφίσταται διακρίσεις, οι άνθρωποι εκτοπίζονται από τις πατρογονικές εστίες τους, παραβιάζονται τα δικαιώματά τους, διαπράττονται απαγωγές και φόνοι τους για θρησκευτικούς λόγους. Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να πάρει πάνω της την προστασία των Χριστιανών, αδιαφορώντας για τις δικαιολογίες των δυτικών συμμάχων…


http://www.hellasforce.com
http://olympia.gr/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...