Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ρωσικό αεροσκάφος κατέρριψε αμερικανικό drone πάνω από την Μαύρη Θάλασσα

Επικαλούμενο πηγές προερχόμενες από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP

ισχυρίζεται ότι ρωσικό αεροσκάφος συγκρούστηκε με αμερικανικό drone πάνω από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, κοντά δηλαδή στο εμπόλεμο μέτωπο της Ουκρανίας.

Το ρωσικό Ria Novosti γράφει:

«Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 συγκρούστηκε με αμερικανικό drone MQ-9 πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.Διευκρίνισαν ότι το UAV έπεσε σε διεθνή ύδατα μετά το συμβάν. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για το περιστατικό.

Η EUCOM είπε επίσης ότι το drone εκτελούσε «επιχειρήσεις ρουτίνας» στον διεθνή εναέριο χώρο στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και το περιστατικό οδήγησε σε «ατύχημα και ολική απώλεια». Είπαν επίσης ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σκοπεύει να έχει επαφές με τη Ρωσία για αυτό το θέμα».

Όπως σημειώνει το αμερικανικό Πεντάγωνο, ένα ρωσικό μαχητικό κατέρριψε ένα αμερικανικό drone αφού πρώτα προκάλεσε ζημιά στην προπέλα ενός άλλου drone MQ-9 Reaper.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Reaper και δύο αεροσκάφη SU-27 Flanker επιχειρούσαν πάνω από διεθνή ύδατα στην Μαύρη Θάλασσα, όταν ένα από τα ρωσικά αεροσκάφη πέταξε «σκόπιμα μπροστά και πέταξε καύσιμα μπροστά από το μη επανδρωμένο drone», σύμφωνα πάντα με τον αξιωματούχο.

Έπειτα, ισχυρίζονται οι Αμερικανοί ένας από τους πίδακες «κατέστρεψε την προπέλα του Reaper, η οποία είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος του drone». Η ζημιά στην προπέλα ανάγκασε τις ΗΠΑ να ρίξουν το Reaper σε διεθνή ύδατα στην Μαύρη Θάλασσα.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...