Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Πανηγυρίζουν για την μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού – Προσχήματα τέλος

«Η επίφοβη «πληθυσμιακή βόμβα» μπορεί να μην «εκραγεί» τελικά»!

Ναι, αυτό είπαν συντάκτες μιας νέας έκθεσης, που εκτιμά ότι ο αριθμός των ανθρώπων θα αυξηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα και νωρίτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί, αλλά μετά θα μειωθεί!

Η μελέτη προβλέπει ότι σύμφωνα με τις τρέχουσες τάσεις, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 8,8 δισεκατομμύρια πριν από τα μέσα του αιώνα και στη συνέχεια θα μειωθεί ραγδαία. 

Μάλιστα, όπως γράφει ο Guardian, οι νέες προβλέψεις, δηλαδή η μείωση του πληθυσμού είναι καλά νέα για το παγκόσμιο περιβάλλον.

Οι συγγραφείς προειδοποιούν, ωστόσο, ότι η πτώση των γεννήσεων από μόνη της δεν θα λύσει τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη, ζητώντας και άλλα μέτρα, τα οποία φυσικά θα φέρει ο λιτός βίος της Μεγάλης Επανεκκίνησης!

Η μείωση του πληθυσμού μπορεί, λένε. να δημιουργήσει νέα προβλήματα, όπως συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού (σ.σ. θα αναλάβει η τεχνητή νοημοσύνη) και μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που σχετίζεται με τη γήρανση της κοινωνίας, όπως διαπιστώνουν χώρες όπως η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.

Ο Μπεν Καλεγκάρι, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης, είπε ότι τα ευρήματα ήταν ενθαρρυντικά!
«Αυτό μας δίνει στοιχεία για να πιστεύουμε ότι η πληθυσμιακή βόμβα δεν θα εκραγεί, αλλά εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε σημαντικές προκλήσεις από περιβαλλοντική άποψη. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε το σημερινό αναπτυξιακό παράδειγμα της υπερκατανάλωσης και της υπερπαραγωγής, που είναι μεγαλύτερα προβλήματα από τον πληθυσμό».

Όλα αυτά ενώ όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη χωρούν ο ένας δίπλα στον άλλον σε μία έκταση σαν της Αττικής!

Ωστόσο επίσημα δεν το κρύβουν: Θέλουν την μείωση του παγκοσμίου πληθυσμού και αυτό το έχουν φανερώσει επίσημα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ!

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...