Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

«Έχει δικαίωμα στο Αιγαίο η Τουρκία»: Η Μπακογιάννη έδειξε τι έρχεται μετά τις εκλογές

Ντόρα: «Να εξηγήσουμε ολόκληρη την εικόνα στον κόσμο»!

σχόλιο Γ.Θ : Όχι... δεν είναι προδότες. Προδότες είναι αυτοί που θα τους ψηφίσουνΑυτή η φράση Ντόρας Μπακογιάννη ανθεί τις τοποθετήσεις της για τα ελληνοτουρκικά.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό αποφάσισε να περιγράψει κάτι από την εικόνα που η ίδια και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενδεχομένως έχουν στο μυαλό τους για μετά τις εκλογές.

Όπως δήλωσε:

«Η Τουρκία για τον επόμενο χρόνο δεν έχει τα περιθώρια να ασχοληθεί με κάτι άλλο εκτός από τα δικά της μετά το κακό που τους βρήκε με τον σεισμό.

Είτε είναι ο Ερντογάν, είτε οι Κιλιτσντάρογλου, έχουν να ανοικοδομήσουν και να δώσουν στέγη σε τόσους ανθρώπους. Ναι, θα μπούμε σε μια φάση που άνοιξε ένα παράθυρο για συνομιλίες. Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε και σε τι βάση θέλουμε να μιλήσουμε. Το πλαίσιο είναι ένα και είναι το διεθνές δίκαιο. Το δίκαιο της θάλασσας. Αν συμφωνήσουμε σε αυτό, έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε. Πρέπει να παρουσιάσουμε όμως στον κόσμο όλη την εικόνα. Να ξέρει ότι η Τουρκία έχει ακρογιαλιές πολλών χιλιομέτρων και έχει και δικαίωμα στο Αιγαίο. Αλλά από την άλλη, αυτό που δεν μπορεί να κάνει η Τουρκία είναι αυτό που έκανε. Πχ να λέει ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα».

Από την μία διεθνές δίκαιο από την άλλη η Τουρκία έχει ακρογιαλιές πολλών χιλιομέτρων και δικαίωμα στο Αιγαίο!!! Λίγο διεθνές δίκαιο, λίγο συμφέροντα Τουρκίας και η άκρη θα βρεθεί!

Άλλωστε σύμφωνα με την Ντόρα Μπακογιάννη η λέξη συνεκμετάλλευση δεν είναι ταμπού!


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...