Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Ποινική δίωξη στον Τραμπ για να μην ξαναγίνει πρόεδρος – Απειλούνται με αναταραχές οι ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για την φερόμενη υπόθεση της εξαγοράς της σιωπής μιας πορνοστάρ το 2016 κι αναμένεται να παραδοθεί, πιθανόν την Τρίτη,

στην δικαιοσύνη στην Νέα Υόρκη, εξέλιξη χωρίς ιστορικό προηγούμενο για πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, που ο ενδιαφερόμενος κατήγγειλε χθες Πέμπτη κάνοντας λόγο για «πολιτικό διωγμό» και διατρανώνοντας την «αθωότητά του».

Ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου, που επιδιώκει να επιστρέψει στην προεδρία το 2024, αναμένεται να ακούσει να του απαγγέλλονται κατηγορίες από τον εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ για την υποτιθέμενη καταβολή λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 ποσού 130.000 δολαρίων στην ηθοποιό πορνογραφικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ.

«Επικοινωνήσαμε απόψε με δικηγόρο του κ. Τραμπ για να συντονιστεί η παράδοσή του ενώπιον του εισαγγελέα του Μανχάταν (σ.σ. Άλβιν Μπραγκ) για την απαγγελία κατηγοριών ενώπιον δικαστηρίου» της Νέας Υόρκης, ανέφερε σε επιγραμματική ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της εισαγγελίας, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατόπιν ψηφοφορίας σώματος ενόρκων.

Το κατηγορητήριο παραμένει για την ώρα «σφραγισμένο» και η ημερομηνία της ακροαματικής διαδικασίας δεν έχει οριστεί ακόμη, κατά την ανακοίνωση.

«Αυτός είναι πολιτικός διωγμός και ανάμιξη στις εκλογές στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία», είπε σε ανακοίνωσή του ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ, προεξοφλώντας πως η υπόθεση αυτή θα αποβεί «σε βάρος του Τζο Μπάιντεν».

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος πρώην προέδρου.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες ταραχές στις ΗΠΑ και η χώρα κινδυνεύει με διχασμό που μπορεί να έχει απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Την ίδια στιγμή τα σκάνδαλα του υιού του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ Μπάιντεν, έχουν «καταχωνιαστεί» κάπου στα αρχεία… της Δικαιοσύνης.

Σκάνδαλα αποδεδειγμένα με οπτικοακουστικό υλικό.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...