Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Κεφτεδάκι με τεχνητό κρέας από το εξαφανισμένο Μαμούθ δημιούργησε εταιρία τροφίμων

σχόλιο Γ.Θ : Ξημερώνει το τέλος της ελευθερίας σε όλους τους τομείς -και στα τρόφιμα- 
Αν δεν επέμβει  Θεός σύντομα, θα αντέξουν ελάχιστοι...

Το πρώτο καλλιεργούμενο κρέας που θα πωλείται κανονικά σε πελάτες θα είναι το ιαπωνικό ορτύκι, το οποίο η εταιρεία αναμένει ότι θα βρίσκεται σε εστιατόρια της Σιγκαπούρης φέτος.

Ένα κεφτεδάκι από μαμούθ έχει δημιουργηθεί από μια εταιρία καλλιέργειας κρέατος, η οποία «ανέστησε» τη σάρκα των προ πολλού εξαφανισμένων ζώων.

Το έργο αυτό προωθείται από τους υποστηρικτές του με την ακόλουθη επιχειρηματολογία:

Έχει ως στόχο να καταδείξει τις δυνατότητες του κρέατος που καλλιεργείται από κύτταρα στο εργαστήριο, χωρίς τη σφαγή ζώων, και να αναδείξει τη σχέση μεταξύ της μεγάλης κλίμακας κτηνοτροφίας και της καταστροφής της άγριας ζωής και της κλιματικής κρίσης.

Σε εστιατόρια της Σιγκαπούρης το πρώτο καλλιεργούμενο κρέας

Ο κεφτές από μαμούθ παράχθηκε από μια αυστραλιανή εταιρεία. Το πρώτο καλλιεργούμενο κρέας που θα πωλείται κανονικά σε πελάτες θα είναι το ιαπωνικό ορτύκι, το οποίο η εταιρεία αναμένει ότι θα βρίσκεται σε εστιατόρια της Σιγκαπούρης φέτος. «Έχουμε πρόβλημα αλλαγής συμπεριφοράς όσον αφορά την κατανάλωση κρέατος», δήλωσε ο George Peppou, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Vow.

«Στόχος είναι η μετάβαση μερικών δισεκατομμυρίων κρεατοφάγων από την κατανάλωση [συμβατικής] ζωικής πρωτεΐνης στην κατανάλωση πραγμάτων που μπορούν να παραχθούν σε ηλεκτροδοτούμενα συστήματα. Και πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι να ‘’εφεύρουμε’’ κρέας. Ψάχνουμε για κύτταρα που είναι εύκολο να αναπτυχθούν, πραγματικά νόστιμα και θρεπτικά, και στη συνέχεια αναμειγνύουμε και συνδυάζουμε αυτά τα κύτταρα για να δημιουργήσουμε πραγματικά νόστιμο κρέας».

Επέλεξαν το μαμούθ γιατί το θεωρούν σύμβολο της κλιματικής αλλαγής (;;;)

Ο Tim Noakesmith, ο οποίος ίδρυσε τη Vow μαζί με την Peppou, δήλωσε: «Επιλέξαμε το μαλλιαρό μαμούθ επειδή είναι σύμβολο της απώλειας της ποικιλομορφίας και σύμβολο της κλιματικής αλλαγής». Το πλάσμα αυτό, πιστεύεται ότι οδηγήθηκε στην εξαφάνιση λόγω του κυνηγιού από τον άνθρωπο και της αύξησης της θερμοκρασίας μετά την τελευταία εποχή των παγετώνων.

Ο κεφτές μαμούθ θα αποκαλυφθεί το βράδυ της Τρίτης στο Nemo, ένα μουσείο επιστημών στην Ολλανδία.

Κάποιοι έχουν δεύτερες σκέψεις για το τεχνητό κρέας

Σύμφωνα με τον theguardian.comκανείς δεν έχει δοκιμάσει ακόμη τον… μαμουθένιο κεφτέ. «Δεν έχουμε δει αυτή την πρωτεΐνη εδώ και χιλιάδες χρόνια», δήλωσε ένας καθηγητής που δούλεψε με την ομάδα. «Έτσι, δεν έχουμε ιδέα για το πώς θα αντιδράσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα όταν την τρώμε. Αλλά αν το ξανακάνουμε, θα μπορούσαμε σίγουρα να το κάνουμε με τρόπο που θα το έκανε πιο εύγευστο».

Καλή τους όρεξη και καλή τύχη... 

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...