Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος: ''Όλες οι Εκκλησίες να καταδικάσουν τις διώξεις της Εκκλησίας στην Ουκρανία''

 

Να καταδικάσουν τις διώξεις κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, κάλεσε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες ο Πατριάρχης Σερβίας  Πορφύριος.

O Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας δήλωσε ότι "όλος ο χριστιανικός κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο, είναι η μόνη κανονική Εκκλησία στην Ουκρανία που αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία των Ορθοδόξων κατά τόπους Εκκλησιών".

Επίσης ο Πατριάρχης Πορφύριος σημείωσε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, είναι η μεγαλύτερη εκκλησία σε αριθμό κληρικών, μοναχών και πιστών στην Ουκρανία.

Σε άλλο σημείο τόνισε χαρακτηριστικά πως εάν οι αρχές τις Ουκρανίας καταφέρουν να εκδιώξουν τους μοναχούς της Λαύρας των Σπηλαίων, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να επηρεαστεί η ταυτότητα του Ουκρανικού λαού.

"Ακόμη και εάν αυτό το κακό γίνει πραγματικότητα, είναι σαφές σε όλους ότι η μνήμη, η ιστορία και οι ρίζες τις αρχέγονης Ορθοδοξίας θα εξαφανιστούν από την Ουκρανία για να αλλάξει και παραμορφώσει ριζικά την ταυτότητα, την οποία η Εκκλησία με κόπο έχτισε στο πέρασμα των αιώνων και συγκεκριμένα από την εποχή του Αγίου Βλαδιμήρου μέχρι σήμερα" - προσθέτει στην δήλωσή του ο Πατριάρχης Σερβίας.

Τέλος ο π. Πορφύριος τονίζει: "Αναμένουμε ότι όλες οι Εκκλησίες και Θρησκευτικές κοινότητες, καθώς και όλοι οι θεσμοί για τους οποίους η ειρήνη, η δικαιοσύνη και η τάξη είναι σημαντική να καταδικάσουν την εν λόγω απειλή για τις θρησκευτικές ελευθερίες και την παραβίαση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας".

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...