Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Δεν υπάρχει καλύτερο εμβόλιο από το να μπολιάζουμε το αίμα του Χριστού στο αίμα το δικό μας

 Ω ΤΗΣ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ!

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ

Το τελευταίο διάστημα έγινε πολύς λόγος για το εμβόλιο κατά του κορωνοιού.  Ένα εμβόλιο που κατά κάποια έννοια θα βοηθήσει το σώμα να δημιουργήσει αντισώματα, ούτως ώστε αν προσβληθεί από τον ιό να έχει την δυνατότητα να τον αντιμετωπίσει και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα το σώμα μας να ζήσει μερικά χρόνια πάνω στην γη. Για κάποιους αυτά τα χρόνια μπορεί να είναι 10, 20, 40 κ.τ.λ. Έχει τρομάξει όλος ο πλανήτης, έχει φοβηθεί το σύμπαν . Νύχτα μέρα τα ΜΜΕ, οι τηλεοράσεις, βομβαρδίζουν στην κυριολεξία με μακάβριες ειδήσεις χιλιάδων θανάτων, με εικόνες από τις αίθουσες εντατικής θεραπείας των  νοσοκομείων  και ασθενείς  να μεταφέρονται με τα ασθενοφόρα.

Αλλά το πόσο ανόητα συμπεριφερόμαστε εμείς οι άνθρωποι θα το εξηγήσω ευθύς αμέσως.  Υπάρχει ένα εμβόλιο , που όσο ποιο συχνά το κάνουμε τόσο μεγαλώνουμε τις πιθανότητες να ζήσουμε περισσότερο , όχι 10, όχι 20, όχι 40 χρόνια , αλλά να ζήσουμε αιώνια. Και ποιο είναι αυτό το εμβόλιο, θα αναρωτηθεί  κάποιος. Μα η Θεία κοινωνία!  Για το σώμα μας που θα ζήσει 40,60,80, χρόνια πάνω στην γη , κάνουμε τα πάντα ,  κλειστήκαμε στα σπίτια μας , δεν έχουμε επαφές με άτομα του στενού μας συγγενικού περιβάλλοντος, κρατάμε αποστάσεις, αποφεύγουμε τον συνωστισμό, προσέχουμε τις συναναστροφές μας, δεν εκκλησιαζόμαστε για να μην εκτεθούμε στον κίνδυνο και κολλήσουμε τον ιό κάνουμε υπακοή στους  « ειδικούς» , στις αποφάσεις της κυβέρνησης και της διοίκησης της Ιεραρχίας.

Για την ψυχή μας άραγε γιατί δεν ανησυχούμε ;γιατί αδρανούμε ; γατί για  το θέμα της σωτηρίας της ψυχής δεν έχουμε δώσει την δέουσα σημασία; πρόκειται για την αιωνιότητα, πρόκειται για την αθανασία της ψυχής μας που από τώρα , από αυτή τη ζωή δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για το που θέλουμε να πάει η ψυχή μας, στον Παράδεισο ή στην κόλαση. Βέβαια κανείς δεν σώζεται από μόνος του, η Χάρις του Θεού θα μας σώσει, αλλά θα πρέπει κι εμείς με την σειρά μας ανθρωπίνως να προσπαθήσουμε και να μην φέρουμε σε δύσκολη θέση τον Χριστό την ημέρα της κρίσεως ώστε να ακούσουμε τον Χριστό να λέει «είσελθε εις την χαράν του Κυρίου σου».

Αν κάνουμε προσπάθεια για την σωτηρία της ψυχής μας   στο 1/10 από την προσπάθεια που κάνουμε τώρα για το εμβόλιο  και για τα μέτρα του κορωνοιού, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Κάνουμε υπακοή στους ιατρούς, και καλά κάνουμε να μην μολυνθούμε. Στον Χριστό γιατί δεν κάνουμε υπακοή; γιατί δεν εφαρμόζουμε αυτά που γράφει το Ευαγγέλιο; Υπάρχει «το εμβόλιο του Χριστού» . Η συχνή Θεία κοινωνία μετά από μετάνοια, ειλικρινή  εξομολόγηση κάτω από το πετραχήλι του πνευματικού και με την ευλογία του φυσικά, νηστεία σύμφωνα με του κανόνες που όρισε η Εκκλησία, είναι το καλύτερο εμβόλιο. Έστω μία φορά την εβδομάδα να συμμετέχουμε στην τράπεζα που μας καλεί ο Χριστός.

Δεν υπάρχει καλύτερο εμβόλιο από το να μπολιάζουμε το αίμα του Χριστού  στο αίμα το δικό μας . Αυτή είναι η τροφή της ψυχής. Δυστυχώς η διοίκηση της ιεραρχίας έδωσε εντολή να κλείσουν οι εκκλησίες και να μείνουν οι ψυχές των ανθρώπων δίχως τροφή. Σίγουρα τρόπος υπήρχε. Κάτι ανάλογο δεν είδα να γίνεται με την τροφή του σώματος. Όπως γινόταν οι προμήθειες των τροφίμων , κάτι ανάλογο να γινόταν και με τους ναούς. Η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε μέτρο αυστηρότητας στην εκκλησία και δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από την πλευρά της ιεραρχίας.  Το σώμα δηλαδή έχει περισσότερη αξία από την ψυχή. Φίλος μου ιερέας μου εξομολογήθηκε ότι όλο το διάστημα που ήταν κλειστοί οι ναοί, έκανε κάθε μέρα λειτουργίες στο σπίτι του , συμμετείχαν 50- 60 άτομα σε κάθε λειτουργία κοινωνούσαν σχεδόν όλοι δεν μολύνθηκε κανείς από την Θεία κοινωνία και μετά με το αυτοκίνητο περνούσε από διάφορους ασθενείς που αδυνατούσαν να παρευρεθούν στην θεία λειτουργία τους κοινωνούσε  και κανείς δεν ποτέ δεν τον σταμάτησε.  Είδαμε και εικόνες ντροπής και απιστίας από Επισκόπους και ιερείς Ορθοδόξους  που μετέδιδαν  το  Τίμιο Σώμα και το Τίμιο Αίμα του Χριστού με πλαστικά κουταλάκια, ή να εμβαπτίζουν την Αγία Λαβίδα σε οινόπνευμα για απολύμανση! Ω της βλασφημίας , είναι δυνατόν το Τίμιο Σώμα και το Τίμιο Αίμα του Χριστού να μολύνει;  αν δεν πιστεύει κάποιος ότι αυτό που μεταλαμβάνει ότι δεν είναι Σώμα και Αίμα Χριστού , μα μην μεταλαμβάνει, δεν παίρνει Χάρη Θεού.

Δυστυχώς  μας διαφεύγει μια λεπτομέρεια. Και οι ιοί είναι υποτακτικοί του Θεού και όπου θέλει τους στέλνει. Πάρε άνθρωπε όσα μέτρα θέλεις, πάρε όσα φάρμακα θέλεις, αν θέλει ο Θεός μπορεί να ζεις ανάμεσα σε μολυσμένους ανθρώπους και να μην πάθεις τίποτε. Σε 15 λεπτά μπορεί ο Θεός  να εξαφανίσει την κάθε αρρώστια, την κάθε ενδημία, την όποια δοκιμασία. Από μόνος Του δεν το κάνει , επιτρέπει τις δοκιμασίες για παιδαγωγία  και περιμένει από εμάς να το ζητήσουμε να Τον παρακαλέσουμε, να κάνουμε λιτανείες  κρατώντας τις Άγιες εικόνες της Παναγίας και των Αγίων μας, τα Άγια λείψανα των Αγίων μας που το διάστημα αυτό τους αγίους τους αφήσαμε άνεργους .  Η όλη προσπάθεια που έγινε δυστυχώς στηριζόταν στον ορθολογισμό και στον ανθρώπινο παράγοντα «στους ειδικούς». Στην    δύναμη του Θεού καμία αναφορά από την κατά τα άλλα κυβέρνηση ορκισμένη στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και αδιαιρέτου  Τριάδος. Ο ρόλος της εκκλησίας είναι να σωθούν ψυχές και τα κηρύγματα θα πρέπει να έχουν σχεδόν πάντα σαν θέμα  τον τρόπο της σωτηρίας μας. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα τα κηρύγματα μέσα στους ναούς είχαν σαν θέμα την επιδημία και τα εμβόλια, ,ένα θέμα καθαρά ιατρικό. Εμείς οι Ορθόδοξοι  δεν φοβόμαστε  τον θάνατο. Φοβάσαι άνθρωπε  μήπως πεθάνεις και  πας γρηγορότερα κοντά στον Χριστό; κι αν ζήσεις λίγα χρόνια παραπάνω και φας άλλα διακόσια σουβλάκια παραπάνω τι έγινε;

Ας το δούμε το θέμα πνευματικά. Δεν έχει σημασία πόσα χρόνια θα ζήσουμε αλλά που θα πάει η ψυχή μας μετά που θα φύγουμε από αυτήν την ζωή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...