Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Η Ρωσία παρουσίασε το νέο της μαχητικό - Ο Β. Πούτιν επιθεώρησε το Sukhoi Checkmate

Παρουσιάζεται αυτή την στιγμή το νέο μαχητικό της Ρωσίας. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μάλιστα επιθεώρησε το ολοκαίνουργιο μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Checkmate πέμπτης γενιάς στο ετήσιο MAKS Air Show. 

Το Checkmate κατασκευάζεται από τον ιστορικό κατασκευαστή αεροδιαστημικής Sukhoi, μια εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Rostec.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της United Aircraft Corporation: «Η Ρωσία είναι μία από τις λίγες χώρες του κόσμου, που διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και τις απαραίτητες τεχνολογίες, για να πραγματοποιεί την πλήρη παραγωγή προηγμένων αεροσκαφών και είναι αναγνωρισμένη ως πρωτοπόρος στη δημιουργία νέων μαχητικών. Είμαστε πεπεισμένοι, ότι το νέο προϊόν που αναπτύχθηκε από τους ειδικούς της εταιρείας μας, θα προκαλέσει πραγματικό ενδιαφέρον τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες περιοχές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των αντιπάλων μας στο εξωτερικό».

Το νέο αεροσκάφος της Sukhoi θα είναι «ελαφρύ», θα διαθέτει ένα μόνο κινητήρα και θα έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 18 τόνους, ενώ θα μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα  πάνω από 2 Mach.

Επιπρόσθετα, θα είναι ικανό να πραγματοποιεί τρομερούς ελιγμούς, ενώ θα έχει αναβαθμισμένες ικανότητες απογείωσης και προσγείωσης χάρη σε ένα σύστημα ελέγχου κατεύθυνσης πρόωσης του κινητήρα.

Όπως είπε ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας Ντμίτρι Σούγκαεφ, η πρώτη πτήση αναμένεται έως το 2023.





πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...