Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν πώς να πετούν, ακόμα και αν τα φτερά έχουν σπάσει

Ένας γέροντας είπε: όσοι φροντίζουν για σας δεν βυθίζονται στο παρελθόν σας ούτε στις πληγές σας. Εκείνοι που φροντίζουν για σας πραγματικά γίνονται θεραπευτικοί και όχι μια οδυνηρή υπενθύμιση!

Μια μέρα, ο γέροντας ρώτησε τους μαθητές:
- Τρεις βατράχοι κάθονταν σε ένα κούτσουρο. Ένας από αυτούς αποφάσισε να πηδήξει στο νερό. Πόσα βάτραχοι έχουν απομείνει στο κουτσουρο ;
"Τρεις ..." απάντησε ένας αβέβαια.
"Φυσικά, τρεις βάτραχοι", χαμογέλασε ο Γέρων . - Δεδομένου ότι ο βάτραχος αποφάσισε μόνο να πηδήξει, αλλά δεν έλαβε καμία ενέργεια. Ποτέ μην συγχέετε τη δράση με τη λήψη αποφάσεων. Μερικές φορές σας φαίνεται ότι έχετε ήδη πηδήσει, αλλά στην πραγματικότητα ακόμα κάθεστε σε ένα κουτσουρο.

Στην Ανατολή, υπάρχει η πεποίθηση ότι τα πουλιά δεν ξέρουν πώς να είναι λυπημένα, επειδή ανταμείβονται με αιώνια ελευθερία. Όταν είναι απογοητευμένα από κάτι, πετούν για μεγάλο χρονικό διάστημα στον ουρανό. Όσο υψηλότερο τόσο το καλύτερο. Πετούν με την σιγουριά ότι τα δάκρυα θα στεγνώσουν κάτω από τις ριπές του ανέμου, και η ταχεία πτήση θα τους φέρει πιο κοντά σε μια νέα ευτυχία. Οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν πολλά από τα πουλιά. Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν πώς να πετούν, ακόμα και αν τα φτερά έχουν σπάσει. Απλά πρέπει να θέλετε να κατεβείτε στο έδαφος, και να ανεβαίνετε προς τον εαυτό σας.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...