Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Σαφές μήνυμα στον Βαρθολομαίο: Πάνω από 350.000 πιστοί στη Μεγάλη Πομπή στο Κίεβο

Λαοθάλασσα πιστών της κανονικής ουκρανικής Εκκλησίας στους εορτασμούς για το Βάπτισμα των Ρως

Περίπου 350 χιλιάδες πιστοί της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας συμμετείχαν στη Μεγάλη Πομπή του Σταυρού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο σήμερα 27 Ιουλίου, με αφορμή τον εορτασμό της 1033ης επετείου του Βαπτίσματος των Ρως. Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής της κανονικής Εκκλησίας στην Ουκρανία, Μητροπολίτης Boryspil και Brovary Αντώνιος.

«Σήμερα, περισσότεροι από 350 χιλιάδες οδοιπόροι συμμετείχαν στην πομπή. Αυτοί είναι οι πρώτοι υπολογισμοί», δήλωσεο Μητροπολίτης Αντώνης τονίζοντας ότι πρόκειται για προκαταρκτικές εκτιμήσεις και, όπως είναι πεπεισμένος το αναγγελθέν ποσό θα αυξηθεί.

Το ίδιο ανακοινώθηκε κι από τον επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Πληροφοριών και Εκπαίδευσης του UOC Επίσκοπο Κλήμη στον αέρα του καναλιού Inter TV.

"Εάν το 2019 περίπου 300 χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην πομπή του σταυρού, φέτος υπάρχουν πολύ περισσότερα από αυτούς", είπε, σχολιάζοντας την πομπή των Ορθόδοξων Χριστιανών στο κέντρο του Κιέβου.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στις 27 και 28 Ιουλίου 2021, διαδραματίζονται εορτασμοί αφιερωμένοι στην 1033η επέτειο του Βαπτίσματος των Ρως στο Κίεβο. Στη γιορτή συμμετείχαν πιστοί από διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, καθώς και προσκυνητές από το Μαυροβούνιο και τη Γεωργία. Μετά την προσευχή στο Vladimirskaya Gorka, οι κληρικοί και οι πιστοί πραγματοποίησαν μια πομπή με τις θαυματουργές εικόνες και τα λείψανα του Αγίου Πρίγκιπα Βλαντιμίρ στη Λάυρα του Κιέβου.

Ο όγκος της πομπής είναι ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Βαρθολομαίο ο οποίος ετοιμάζεται τον Αύγουστο να βρεθεί στο Κίεβο...

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...