Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Όταν ο Τιτανικός βυθίστηκε...

Όταν ο Τιτανικός βυθίστηκε, ο εκατομμυριούχος John Jacob Astor IV βρισκόταν στο πλοίο. Τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν 30 από αυτούς τους Τιτανικούς. Ωστόσο, αντιμέτωπος με θανάσιμο κίνδυνο, επέλεξε αυτό που νόμιζε ηθικά σωστό και παραιτήθηκε από τη θέση του στο σωσίβιο σκάφος σε δύο φοβισμένα παιδιά.

Ο Isidore Strauss, συνιδιοκτήτης της μεγαλύτερης αμερικανικής αλυσίδας πολυκαταστημάτων Macy's, ο οποίος ήταν επίσης στον Τιτανικό, είπε:

«Δεν θα μπω ποτέ σε σωσίβιο σκάφος πριν από άλλους άντρες».

Η σύζυγός του αρνήθηκε επίσης να επιβιβαστεί στο σκάφος, δίνοντας τη θέση της στη νεοσύστατη υπηρέτρια της, Έλεν Πουλτ. Αποφάσισε να ζήσει τα τελευταία λεπτά της ζωής της με τον άντρα της.

Αυτοί οι πλούσιοι προτιμούσαν να μείνουν χωρίς τον πλούτο τους και ακόμη και τη ζωή τους, παρά να υποκύψουν στις ηθικές αρχές.

Η επιλογή τους υπέρ των ηθικών αξιών έδειξε τη λαμπρότητα του ανθρώπινου πολιτισμού και της ανθρώπινης φύσης!

Πάνω από μία φορά έπρεπε να ομολογήσω τους ανθρώπους πριν από το θάνατο.

Στις ομολογίες τους, δεν θρηνούσαν ποτέ ότι δεν έχουν κερδίσει επιπλέον εκατομμύρια, δεν έχουν χτίσει ένα πολυτελές σπίτι, δεν έχουν επιτύχει επιτυχία στις επιχειρήσεις.

Αλλά οι άνθρωποι τις τελευταίες ώρες θρηνούν πρώτα απ 'όλα ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι καλό, βοήθεια, υποστήριξη συγγενών, φίλων, ακόμη και περιστασιακών γνωστών.

Μητροπολίτης Tikhon (Shevkunov)

πηγή 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...