Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Έχεις άνθρακες πυρός κάθεσαι πάνω σ' αυτούς!

Λιωμένος άνθρακας κάτω από ΗΠΑ
Μια απειλητική προφητεία διευκρινίζεται...

 Με κόκκινο ο λιωμένος άνθρακας κάτω από τις δυτικές ΗΠΑ.

      Όσοι μελετούν τις Γραφές θα έχουν διαβάσει από τον προφήτη Ησαΐα την προφητεία για την καταστροφή της «θυγατέρας της Βαβυλώνας» με φωτιά:  «Ιδού όλοι ως φρύγανα πάνω στη φωτιά θα κατακαούν και δεν πρόκειται να γλυτώσουν τη ζωή τους από τη φλόγα· διότι έχεις άνθρακες πυρός, κάθεσαι πάνω σ' αυτούς»! (Ησ. 47:14).   

     1. Είδηση (24-4-2017) που μας θύμισε την προφητεία του Ησαΐα: «Μία τεράστια λίμνη λιωμένου άνθρακα στο μέγεθος του Μεξικού ανακαλύφθηκε κάτω από τις Ηνωμένες Πολιτείες».  Επιστήμονες ανακάλυψαν μία τεράστια δεξαμενή λιωμένου άνθρακα κάτω από τις δυτικές ΗΠΑ, 217 μίλια (350 χλμ) κάτω από την επιφάνεια της γης. (Πηγή: Royal Holloway Πανεπιστήμιο του Λονδίνου).[1]

       Ως αποτέλεσμα της μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Earth and Planetary Science Letters («Γη και Πλανητικά Επιστημονικά Γράμματα»), οι επιστήμονες τώρα πιστεύουν ότι η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα στον άνω μανδύα της γης μπορεί να φτάνει τους 100 τρισεκατομμύρια τόνους.

     Συγκριτικά, η Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος αποτιμά την παγκόσμια εκπομπή ανθράκων το 2011 περίπου στους 10 δισεκατομμύρια τόνους - συγκριτικά μία ελάχιστη ποσότητα.  

        Η βαθειά δεξαμενή άνθρακα που ανακαλύφθηκε θα φτάσει κάποια στιγμή στην επιφάνεια μέσω ηφαιστειακών εκρήξεων και θα συνεισφέρει πολύ αργά σε κλιματική αλλαγή, όμως μια απότομη απελευθέρωση θα μπορούσε να έχει τρομερές συνέπειες...  Για παράδειγμα, η απελευθέρωση μόλις το 1% αυτού του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, θα αντιστοιχούσε με την καύση 2,3 τρισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου. Το πιο σημαντικό είναι ότι η τεράστια ποσότητα του λιωμένου άνθρακα βρίσκεται κάτω από το γιγάντιο υπέρ-ηφαίστειο του Yellowstone!...   

       Το ηφαίστειο στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone του Wyoming και της Montana βρίσκεται στην κορυφή ενός τεράστιου αποθέματος λειωμένου βράχου και τελευταία φορά εξερράγη πριν από 640.000 χρόνια. Απελευθερώνει περίπου 45.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα κάθε μέρα. Αν επρόκειτο να εκραγεί, (η έκρηξη) θα ήταν χίλιες φορές πιο ισχυρή από την έκρηξη του Mount St Helens (Βουνό Αγίας Ελένης) του 1980 και θα είχε τη δυνατότητα να καλύψει τις ΗΠΑ με έναν «πυρηνικό χειμώνα».  

           Η απειλή του «πυρηνικού χειμώνα» από το Yellowstone αφορά όλη τη Γη, χωρίς καν να ληφθεί υπ' όψιν η προσφάτως ανακαλυφθείσα τεράστια ποσότητα του εκεί θαμμένου λιωμένου άνθρακα, που πολλαπλασιάζει το μέγεθος της καταστροφής σε περίπτωση έκρηξης! Με μια γρήγορη αποτίμηση των πληροφοριών μπορούμε να πούμε ότι, τώρα ιδιαίτερα, οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι απειλούνται σε παγκόσμια κλίμακα από φυσικά φαινόμενα που δεν μπορούν να ελέγξουν, αγνοώντας όμως και το χρόνο που θα εκδηλωθούν!

     Είναι χρήσιμο επομένως να πληροφορηθούμε τι μας αποκαλύπτει, για όσα μας αφορούν, ο προφητικός λόγος, ο οποίος αποκαλύπτει επίσης και τον τρόπο αποφυγής των απειλουμένων δεινών!

Schematic of a subduction zone whereby the subducting plate melts, causing volcanism at the surface.
Σχηματική παράσταση του "ηφαιστειακού τόξου"


εναλλακτικά: https://youtu.be/x4rg-U3gSSQ

        2. Γενικά: Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι, επειδή έχουμε ψυχή και σώμα, ζούμε σε δύο κόσμους συγχρόνως! Τον κόσμο των πνευμάτων στον οποίο ζει η ψυχή μας, και τον υλικό κόσμο στον οποίο ζει το συγχρόνως με την ψυχή δημιουργημένο και ζωοποιούμενο από αυτήν σώμα μας. Η ψυχή σαν λογική και αθάνατη είναι πολύ μεγαλύτερης αξίας από το σώμα και όλο τον υλικό κόσμο, όπως βεβαιώνει ο Κύριος Ιησούς Χριστός: «Διότι τι ωφελείται άνθρωπος εάν τον κόσμο όλο κερδίσει, την δε ψυχή αυτού ζημιωθεί; ή τι δώσει άνθρωπος αντάλλαγμα της ψυχής αυτού»; (Ματθ. 16:26). Επειδή ψυχή και σώμα συνδέονται μεταξύ τους για να αποτελέσουν ένα ξεχωριστό άνθρωπο, δεν μπορούμε να δίνομε σημασία μόνο στο σώμα και στα υλικά πράγματα, όπως συνηθίζεται, αλλά κατά προτεραιότητα να δίνομε σημασία στην ψυχή και σε ότι την ωφελεί. Αυτό κάνει ολόκληρη η Χριστιανική διδασκαλία, και μάλιστα οι προφητείες. Αυτό αναδεικνύει και την ποιοτική διαφορά των προφητειών της Ορθοδοξίας από τις ψευδο-προφητείες και τις επιστημονικές προβλέψεις.

      Η σύνδεση της ψυχής με το σώμα, μας καθιστά ικανούς να μεταφέρομε γνώσεις και βιώματα από τον πνευματικό (ή νοητό) κόσμο στον υλικό αλλά και αντίστροφα. «Ο τον φαινόμενον κόσμον εννοών θεωρεί τον νοούμενον... και εννοεί, με τον μεν νοητό (κόσμο) τον αισθητό,... με τον δε αισθητό τον νοητό», όπως μας πληροφορεί για το μεγάλο αυτό μυστήριο ο άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής.[2]
      Και κατά τον απόστολο Παύλο αυτά που συμβαίνουν στον αόρατο πνευματικό κόσμο στον οποίο ζουν οι ψυχές μας, «τοις ποιήμασι νοούμενα καθοράται», δηλαδή κατανοούνται διά των ορατών δημιουργημάτων. Και αυτό συμβαίνει από την αρχή της Δημιουργίας, από κτίσεως κόσμου. Και διά των δημιουργημάτων δηλώνεται η δύναμη του Θεού και η αγιότητα, ώστε και όσοι δεν γνωρίζουν τις άγιες Γραφές να είναι αναπολόγητοι. (Ρωμ. Α-20). 

    Έτσι οι πληροφορίες που έχομε από το υλικό περιβάλλον μας, είτε άμεσα μέσω των αισθήσεων, είτε έμμεσα μέσω των επιστημονικών παρατηρήσεων, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση του λιωμένου άνθρακα, μας ενημερώνουν και για αντίστοιχες πνευματικές καταστάσεις. Και ισχύει και το αντίστροφο.



[1] Ελληνικά: www.imdleo.gr/diaf/2017/molten_carbon-gr.pdf   Αγγλικά: www.imdleo.gr/diaf/2017/molten_carbon_en.pdf
[2]
  «Ὁ τόν φαινόμενον κόσμον νοῶν, θεωρεῖ τόν νοούμενον· ...καί νοεῖ, ἐν μέν τῷ νοητῷ τόν αἰσθητόν, ...ἐν δέ τῷ αἰσθητῷ τόν νοητόν» (Προς Θαλάσσιον ερ. 47η).

https://www.imdleo.gr/diaf/2017/am_carbon.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...