Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Περίεργες αποκαλύψεις: Η ΕΕ σχεδίαζε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού από το 2018!

Ήθελε να εισαχθεί ένα «κοινό διαβατήριο εμβολίων»

Ο Κούλης είχε εμφανιστεί στα τέλη του προηγούμενου έτους ως ο εμπνευστής της ιδέας των πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του COVID-19, παρόλα αυτά η ΕΕ φέρεται να σχεδίαζε την εισαγωγή του από το 2018, τότε είχε ως σκοπό να υιοθετηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2022. 

Το 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να εγκρίνει έναν «χάρτη πορείας για ενισχυμένη προστασία από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν από εμβόλια». Το σχέδιο ξεκινά με μέτρα προώθησης το 2018 και τελειώνει με ένα νομοσχέδιο περί πιστοποιητικών εμβολιασμών το 2022.

Μεταξύ 2019 και 2021, η Επιτροπή σχεδίαζε να πραγματοποιήσει μια μελέτη σκοπιμότητας για τη μέτρηση της δυνατότητας εισαγωγής ενός «κοινού διαβατηρίου εμβολίων».

Η μελέτη σκοπιμότητας περιελάμβανε δημοσκοπήσεις για να διαπιστωθεί εάν οι πολίτες της ΕΕ αναμένεται να... καθίσουν ήσυχοι και να αποδεχτούν ότι η ΕΕ θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εμβόλια που έχουν ή δεν έχουν κάνει.

Σε περίπτωση λαϊκής αντιπολίτευσης σε οποιοδήποτε κράτος μέλος, η Επιτροπή θα παρουσίαζε «κατευθυντήριες γραμμές» για να βοηθήσει τα κράτη μέλη να προωθήσουν προπαγάνδα με σκοπό την «καταπολέμηση του σκεπτικισμού των εμβολίων» σε αυτό το κράτος μέλος. Η προπαγάνδα θα «προσαρμοζόταν στις ανάγκες κάθε κράτους μέλους», σύμφωνα με τον χάρτη πορείας.
 
Εάν η μελέτη σκοπιμότητας έδειχνε ότι το έργο ήταν εφικτό, η Επιτροπή θα υπέβαλε ένα αιφνίδιο κάθετο νομοσχέδιο για ένα «κοινό διαβατήριο εμβολιασμού» για όλους τους πολίτες της ΕΕ έως το 2022, που είναι το τελευταίο έτος του χρονοδιαγράμματος.

Ωστόσο, το διαβατήριο που εισήγαγε η ΕΕ λόγω του COVID-19 είναι χρονικά περιορισμένο και ισχύει μόνο από την 1η Ιουλίου 2021 έως τις 30 Ιουνίου 2022.

Δείτε τον πίνακα: 

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...